17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOfiţerul Pîrvu, dat afară pentru şpagă

Ofiţerul Pîrvu, dat afară pentru şpagă

Subinspectorul Florea Pîrvu, până nu demult ofiţer în cadrul Biroului Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase, a fost dat afară din poliţia doljeană după ce a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru primire de foloase necuvenite.
Judecătorii craioveni îl sancţionaseră doar cu 1.000 de lei amendă administrativă, însă, pe 17 martie 2010, instanţa supremă l-a condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru o faptă comisă pe 12 mai 2006, pe vremea când era ofiţer la Poliţia de Frontieră. În acea zi, aşa cum au reţinut judecătorii, Pârvu şi colegul său, comisarul Adrian Gridan (în prezent pensionar), s-au dus să ancheteze spargerea unui magazin duty-free amplasat în Punctul de trecere a frontierei Bechet. De la cercetarea la faţa locului, cei doi n-au plecat însă cu mâna goală, ci cu câteva plase încărcate cu cadouri – de la bomboane M&M, la mai multe cartuşe cu ţigări şi peste 20 de sticle cu whisky, votcă şi coniac.
Imediat ce a primit hotărârea judecătorească, IPJ Dolj a solicitat la IGPR aprobarea pentru încetarea raporturilor de serviciu cu ofiţerul condamnat. În baza aprobării primite săptămâna trecută de la Bucureşti, IPJ Dolj l-a trimis acasă pe poliţist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII