Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Mulţumiri 
Am avut norocul să vin să-mi vizitez mama, la Craiova, când aici era Festivalul Shakespeare.
Mulţumesc lui Dumnezeu pentru norocul acesta!
Aş vrea să mulţumesc şi oamenilor!
Mulţumesc lui Emil Boroghină, care este iniţiatorul şi sufletul acestui festival!
Mulţumesc lui Mircea Cornişteanu care, seară de seară, ca un patriarh, ne spunea bun venit în catedrala ce păstoreşte!
Mulţumesc lui Valer Dellakeza, care m-a ţinut pe lista invitaţilor săi!
Mulţumesc vecinei mele de la parter care, în una dintre seri, mi-a zis: „Veniţi de la teatru, aşa-i? Azi au fost coreenii, aşa-i? Mi-a povestit fiica mea. Toţi sunt grozavi!“.
Eu şi acum mai am în minte glasul lui Gheorghe Cozorici: „…am făcut băşici în palme aplaudându-i!“.
Mulţumesc doamnei aceleia, critic din Anglia, vecină de fotoliu câteva seri la rând, care m-a întrebat care-i conexiunea mea cu teatrul şi care, când i-am spus că eu sunt doar spectator, mi-a zis: „Aha, tu eşti Măria Sa Spectatorul! Scriitori, regizori, actori, toată suflarea din lumea teatrului creează pentru bucuria ta!“.
Mulţumesc acestei lumi!
 Victor Mirea, Canada  

Ministerul Sănătăţii vrea să vaccineze elevii
Vaccinarea elevilor împotriva gripei noi nu este văzută cu ochi buni de părinţi. În judeţul Dolj, majoritatea au refuzat să-şi lase copiii pe mâna medicilor vaccinatori, şi asta în ciuda campaniilor de informare desfăşurate în şcoli în ultimele luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, medicii şcolari şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Potrivit DSP, doar aproximativ 500 de părinţi au fost de acord cu vaccinarea, în condiţiile în care în judeţ sunt peste 100.000 de elevi pasibili de vaccinare.
Situaţia elevilor care au aprobarea părinţilor a fost trimisă Ministerului Sănătăţii, unde urmează să fie centralizate datele din toată ţara şi să fie stabilit numărul dozelor necesare pentru vaccinare.
Potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, publicat pe 25 martie 2010, vaccinarea împotriva gripei noi se adresează copiilor de 6-15 ani cuprinşi într-o formă de învăţământ. Vaccinarea va fi făcută în şcoli de medicii şcolari şi medicii de familie din mediul rural, cu vaccinul gripal pandemic „Cantgrip“, produs de Institutul „Cantacuzino“.
Simona TUDOR

Zilele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“

Zilele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, ediţia a X-a, au debutat vineri la Târgu Jiu, şi timp de două săptămâni vor reprezenta principala atracţie pentru iubitorii de cultură. Vor fi prezentate spectacole de teatru susţinute de artişti locali şi din ţară, însă capul de afiş va fi reprezentat de un concert extraordinar al sopranelor Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu. Teatrul Odeon a deschis evenimentul de la Târgu Jiu, vineri, la ora 20.00, cu spectacolul „Block Bach“, pus în scenă de Răzvan Mazilu. Pe parcursul Zilelor „Elvira Godeanu“, Teatrul de Comedie va prezenta spectacolul „Revizorul“, cu Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă, iar Teatrul Metropolis – „Peşte cu mazăre“, cu Olga Tudorache şi Tamara Creţulescu. De asemenea, Teatrul „Act“ prezintă piesa „Acasă la tata“, cu Marcel Iureş, iar Teatrul „Masca“ vine cu două spectacole: „Slugă la doi stăpâni“ şi „Pierrot lunatecul“. Gala Premiilor „Elvira Godeanu“ va avea loc joia viitoare, unde invitată de onoare este actriţa Olga Tudorache. Toate biletele scoase la vânzare de organizatori au fost vândute. Teatrul din Târgu Jiu este unul dintre puţinele construite după 1990 în România.
Mihaela FLOROIU
 

Exit mobile version