16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalI-au furat banii împrumutaţi de la bancă

I-au furat banii împrumutaţi de la bancă

Un mehedinţean a ajuns dator vândut, după ce i s-au furat banii pe care tocmai îi împrumutase de la bancă. Sorin Ciulpan, şofer la Consiliul Judeţean Mehedinţi, a luat cu împrumut ieri-dimineaţă 81.200 de lei, la care urma să plătească dobândă zece ani. Suma respectivă îi era necesară pentru cumpărarea unei garsoniere.
Hoţii au lucrat ca la carte. Cel mai probabil, l-au urmărit pe şofer când a ieşit cu banii de la bancă, l-au aşteptat să parcheze în faţa clădirii consiliului judeţean şi, cum s-a dat jos din maşină, au şi acţionat.
Totul a durat câteva minute, timp în care paznicul instituţiei a fost ţinut de vorbă de un bărbat despre care crede acum că făcea parte din banda hoţilor.
„Eu nu am timp să mă uit după toate maşinile care trec sau opresc, pentru că răspund la telefon, mai am şi altele de făcut. L-am văzut pe şofer când a intrat în consiliu şi a mers la birou. Între timp, a venit cineva aici, la mine, vorbea la telefon, şi m-a întrebat unde poate să plătească o amendă, că nu este de aici şi nu ştie. Eu l-am trimis la Financiar, i-am spus că aici este consiliul judeţean şi nu aici se plătesc amenzi. Acum, eu nu ştiu dacă el, care mai era cu încă un bărbat, a luat banii, dar mi s-a părut că era agitat şi suspicios. Discuţia între noi a durat câteva minute… Cred că este posibil să fi fost ei… Era înalt şi slab, nu prea i-am reţinut faţa… Am înţeles că e vorba de mulţi bani“, a spus George Palcu, agent de pază la CJ Mehedinţi.
Poliţia încearcă la această oră să creeze un cerc de suspecţi şi un portret-robot. Inexplicabilă este însă hotărârea şoferului consiliului judeţean de a lăsa banii pe bacheta din faţă a maşinii, într-o plasă.
„Am fost sesizaţi că dintr-o maşină parcată în faţa Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost sustrasă o sumă importantă de bani. Vom forma un cerc de suspecţi, după care vom realiza şi un portret-robot, pentru a-l identifica pe cel care a sustras banii“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Sorin Ciulpan a refuzat să facă vreun comentariu vizavi de ce a păţit, dar timp de zece ani va trebui să meargă la ghişeul băncii şi să achite rata la banii care i-au fost furaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII