11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii doljeni au urmat cursuri de administraţie locală şi centrală

Elevii doljeni au urmat cursuri de administraţie locală şi centrală

Zece elevi doljeni vor merge, în perioada 17-19 mai 2010, într-o vizită la Parlamentul României şi la preşedinţie. Elevii selectaţi sunt câştigătorii testelor şi trainingurilor organizate de Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum, în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel. Proiectul a fost împărţit în patru secţiuni: administraţia publică locală, relaţiile interinstituţionale, actele normative şi implicarea liceenilor în procesul decizional. Programul de traininguri „Informaţia înseamnă putere! Fii puternic“ a fost descris elevilor şi cadrelor didactice din Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“, Colegiul Naţional „Elena Cuza“ şi Grupul Şcolar „Dimitrie Filişanu“ – Filiaşi. Din fiecare liceu au fost selectaţi 25 de elevi.
Cei mai buni care au participat la trainingurile organizate de Qvorum sunt: Paul Paul, Cristina Andreea Ghiţă, Mădălina Arpezeanu – Colegiul Naţional „Elena Cuza“; Cristina Zamfir, Patricia Paraschiva – Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“; Mihai Păunescu, Alina Maria Murtaza – Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ şi Eduard Claudiu Voicilă, Alina Maria Drăniceanu, Cătălin Ştiucă din Grupul Şcolar „Dimitrie Filişanu“. „Elevii au avut posibilitatea să relaţioneze cu reprezentanţii autorităţilor locale şi au fost instruiţi să participe la şedinţele consiliilor locale. Au purtat un dialog structurat pe teme precum: salubrizarea străzilor, lipsa spaţiilor verzi şi a zonelor de recreere pentru tineri, problema câinilor comunitari. S-a atins şi subiectul voluntariatului şi a acţiunilor întreprinse de tineri pentru comunitatea lor, aceştia fiind îndrumaţi către astfel de manifestări“, a spus Iulia Popescu, manager de proiect.  

Reprezentanţii unităţii de învăţământ din Filiaşi au dezbătut în consiliul local lipsa cinematografelor

Elevii din Filiaşi care au fost implicaţi în proiect au participat deja la şedinţele de consiliu. „Pe viitor, mi-am propus să formez un grup de zece elevi care să participe la fiecare şedinţă a consiliului local pentru a pune în discuţie problemele tinerilor. Prima problemă pe care am ridicat-o consilierilor a fost lipsa unui cinematograf în Filiaşi. Am primit promisiunea că până pe 15 mai se va deschide în oraşul nostru un cinematograf 3D. Această experienţă mi-a întărit ideea de a-mi contina studiile atât în Ştiinţe Politice, cât şi în Jurnalism“, a spus Eduard Claudiu Voicilă, elev al Grupului Şcolar „Dimitrie Filişanu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU