6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmendă de 100.000 de lei pentru ţigări netimbrate

Amendă de 100.000 de lei pentru ţigări netimbrate

Aproape 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate şi trei amenzi, dintre care una de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi) – acestea sunt rezultatele acţiunilor de combatere a contrabandei cu ţigări, derulate de autorităţi în doar două zile.

Poliţiştii doljeni, în colaborare cu subofiţerii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi cu inspectorii vamali, au reuşit să descopere, doar vineri şi sâmbătă, trei comercianţi de ţigări de contrabandă, confiscând cu această ocazie aproape 10.000 de pachete cu ţigări netimbrate şi dând amenzi usturătoare comercianţilor de astfel de produse.

Trei capturi în două zile

Vineri, poliţiştii craioveni de la Secţia 4, colaborând cu jandarmi ai Grupării Mobile Craiova, l-au depistat pe Claudiu Sârbuleţu, de 30 de ani, din localitate, care tocmai se îndeletnicea cu vânzarea de ţigări fără timbru fiscal. Controlându-i autoturismul – o autoutilitară Opel Combo – poliţiştii au găsit în interior peste 1.000 de pachete de ţigări netimbrate, de diferite mărci. Marfa provenea din Ucraina şi Republica Moldova. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată şi predată inspectorilor de la Direcţia Vamală Dolj. În plus, comerciantul s-a ales şi cu o sancţiune contravenţională de 1.000 de lei.
Alt comerciant de ţigări netimbrate a fost prins sâmbătă dimineaţă în Băileşti de către lucrători ai Poliţiei orăşeneşti, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj. După o perioadă de filaj, oamenii legii au adunat suficiente indicii pentru a obţine un mandat de percheziţie şi i-au făcut o vizită acasă, dis-de-dimineaţă, băileşteanului Ionel Miluţ, de 35 de ani. Au găsit la acesta aproape 4.100 de pachete cu ţigări netimbrate, cu o valoare pe piaţa neagră de circa 28.416 lei. Marfa de contrabandă a fost confiscată, iar deţinătorul acesteia s-a ales şi cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Cea mai consistentă captură a fost făcută de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, sâmbătă pe la prânz. În magazinul Mariei Vijulie din Piaţa Centrală din Craiova au fost găsite aproape 4.500 de pachete cu ţigări fără timbru. Marfa a fost confiscată de inspectorii vamali în vederea distrugerii şi, în plus, reprezentanţii Direcţiei Vamale i-au aplicat patroanei magazinului o usturătoare amendă de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII