10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞapte dintr-o lovitură

Şapte dintr-o lovitură

Un şofer băut a reuşit ieri după-amiază să stabilească un adevărat record în materie de tamponări: în doar 30 de metri, de la plecarea de pe loc şi până când a fost nevoit să se oprească, a avariat şase maşini, inclusiv autoturismul pe care îl conducea.

Ieri după-amiază, ora 13.20. Craiovenii care locuiesc în blocurile de pe strada Peneş Curcanul, din cartierul George Enescu, sperau la un sfârşit de weekend liniştit. Deodată, jos, în stradă, s-au auzit scrâşnete de cauciucuri şi un şir de bufnituri, ca şi când mai multe autovehicule s-ar fi ciocnit. S-au uitat pe geam şi au văzut mai multe autoturisme avariate.
Un Cielo vişiniu, cu numărul de înmatriculare DJ-80-DIU, plecase de pe loc în trombă, dar şoferul său a pierdut imediat controlul volanului. Maşina a şters un luxos BMW Z4 cu numărul DJ-24-SPY, apoi şi-a continuat drumul „cu mantă“, ca la biliard. A trecut pe cealaltă parte a străzii, unde a lovit Matizul cu numărul B-46-TDH, a şters o Skoda Octavia nou-nouţă, cu numărul DJ-28-NIK, a ricoşat înapoi pe partea stângă a străzii, unde a lovit Opelul Astra cu numărul DJ-73-DMD, din care s-a dus direct în roata stânga spate a unei Toyota RAV4 cu numărul B-139778. Maşina de teren s-a ales cu o avarie serioasă la puntea spate, însă a reuşit să „respingă“ autoturismul agresor. Aşa că Cielo a mai traversat o dată şoseaua, de această dată oprindu-se definitiv într-o Dacie 1310 cu numărul DJ-76-TED, care nu mai poate fi salvată decât de… REMAT.

Alcoolemie de 1,39 la mie

Poate că pagubele ar fi fost mult mai mari ori seria de tamponări s-ar fi soldat chiar cu victime omeneşti dacă un tânăr pompier aflat în timpul liber şi care în acel moment tocmai ieşise în faţa blocului la o plimbare nu şi-ar fi riscat viaţa, sărind pe geamul maşinii care a provocat tamponarea în lanţ şi încercând să tragă frâna de mână pentru a opri vehiculul.
Din Cielo, la rândul său avariat, un tânăr a reuşit să iasă şi să dispară printre blocuri. Cel de la volan nu a fost la fel de sprinten. Avea şi motiv, după cum aveau să constate poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova câteva minute mai târziu. Testându-l cu aparatul etilotest, oamenii legii au stabilit că şoferul – Costel Nicolae, de 40 de ani, din localitate – prezenta o alcoolemie de… 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat! În plus, se pare că nu posedă nici permis de conducere, aşa că este explicabil şi de ce susţinea că n-a condus el maşina. Martorii l-au indicat drept vinovat, aşa că poliţiştii l-au condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu certitudine a alcoolemiei. Apoi i-au întocmit dosar penal, cercetându-l nu doar pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, ci şi pentru distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII