10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRegal cultural la Târgu Jiu

Regal cultural la Târgu Jiu

Festivalul naţional de Teatru „Zilele Elvira Godeanu“ de la Târgu Jiu şi-a deschis porţile vineri seară, iar timp de o săptămână pe scenă vor urca nume mari ale teatrului românesc: Marcel Iureş, Tamara Creţulescu, Olga Tudorache, Mihai Mălaimare, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Răzvan Mazilu.

La Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu va fi mare sărbătoare pentru că anul acesta are loc ediţia a X-a a festivalului naţional de teatru. Timp de o săptămână, vor fi prezentate spectacole de excepţie, un concert extraodinar cu sopranele Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu şi vor veni trupe şi actori de excepţie. Pe scena din Târgu Jiu vor urca nume mari: Teatrul de Comedie va prezenta „Revizorul“, cu Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă, Teatrul Metropolis – „Peşte cu mazăre“, cu Olga Tudorache şi Tamara Creţulescu, Teatrul Act prezintă „Acasă la tata“ cu Marcel Iureş, iar Teatrul Masca vine cu două spectacole: „Slugă la doi stăpâni“ şi „Pierrot lunatecul“. Gala premiilor „Elvira Godeanu“ va avea loc joia viitoare, cu participarea Olgăi Tudorache.

Răzvan Mazilu, pentru prima dată la Târgu Jiu

Deschiderea Festivalului „Elvira Godeanu“ a avut loc vineri seară, când Teatrul Odeon din Bucureşti a prezentat spectacolul „Block Bach“, pus în scenă de Răzvan Mazilu.
„Răzvan Mazilu a oferit, pentru prima dată la Târgu Jiu, un spectacol extraordinar. A fost adus foarte greu aici, întrucât are foarte multe spectacole în ţară şi în străinătate. Publicul este prompt, ca şi anul trecut, ceea ce înseamnă că Festivalul «Zilele Elvira Godeanu» a devenit un brand. La Teatrul de Comedie s-au epuizat toate biletele. Publicul ar trebui să vină să-şi ia biletele din timp, pentru că sala are doar 200 de locuri. Pe 13 mai oferim, ca în fiecare an, acel premiu naţional, iar anul acesta este rândul doamnei Olga Tudorache. Am vrut să i-l oferim de anul trecut, când a împlinit 80 de ani, dar a avut probleme de sănătate şi nu a putut fi prezentă la Târgu Jiu. Nu am uitat nici de melomanii din Târgu Jiu, care sunt dornici să le asculte pe sopranele Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu“, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

Olga Tudorache, la Târgu Jiu, după 45 de ani

La 81 de ani, Olga Tudorache, doamna teatrului românesc, va urca pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu şi va oferi un adevărat regal publicului din Gorj. Marian Negrescu, directorul Teatrului „Elvira Godeanu“, a spus că, de 45 de ani, Olga Tudorache nu a mai jucat pe scena de la Târgu Jiu. Pe 14 mai, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru „Zilele Elvira Godeanu“, se va juca spectacolul „Peşte cu mazăre“, cu Olga Tudorache şi Tamara Creţulescu.
„Teatrul Metropolis Bucureşti va prezenta «Peşte cu mazăre» – un spectacol vibrant, plin de farmec, umor amar şi luciditate, în care o puteţi vedea pe Olga Tudorache. I se alătură cu multă pasiune şi vitalitate Tamara Creţulescu, într-o poveste a zilelor noastre, plină de tandreţe, care vorbeşte despre sufletul femeii şi frământările ei. O dramă a incompatibilităţii, cu o intrigă simplă, plină de adevăr şi emoţie artistică, scrisă cu nerv şi puternic fior dramatic“, se spune în prezentarea acestui spectacol magistral.
Marcel Iureş va prezenta spectacolul „Acasă la tata“ pe 15 mai, de la ora 20.00. Serile în care numele mari ale teatrului românesc vor oferi spectacole memorabile vor continua până pe 18 mai, când festivalul îşi va închide porţile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS