7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDepozit de medicamente în flăcări

Depozit de medicamente în flăcări

Un depozit de medicamente veterinare din Slatina a fost cuprins de flăcări ieri. Trei dintre pompierii care au intervenit pentru a stinge incendiul s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un incendiu puternic a izbucnit ieri la un depozit de medicamente veterinare, situat pe strada Vlad Tepeş din Slatina. Focul s-a declanşat la acoperişul depozitului, care a ars aproape în totalitate.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge flăcările. „Militarii au găsit arzând acoperişul depozitului. Cu toate eforturile lor de a izola incendiul, acesta s-a extins şi la imobilul care se afla în apropierea depozitului. Pentru a evita reizbucnirea incendiului, militarii au înlăturat parţial acoperişul locuinţei. Intervenţia a durat aproximativ două ore“, a explicat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Trei subofiţeri, intoxicaţi cu fum

Intervenţia salvatorilor a fost dificilă din cauza fumului dens şi a vaporilor chimici emanaţi de tabla de pe acoperiş. Trei dintre pompierii care au acţionat pentru a stinge focul s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Unul dintre ei a fost transportat de urgenţă la spital de un echipaj SMURD.
„Cei trei subofiţeri au primit oxigen de la paramedicii SMURD, prezenţi la faţa locului. Doi şi-au revenit la scurt timp, dar al treilea s-a simţit mai rău şi a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale. Medicii spun că este în afara oricărui pericol“, a mai spus Alin Băsăşteanu.
Potrivit acestuia, militarii au purtat mască cu aer comprimat, iar în momentul în care au dat-o jos s-au intoxicat cu fumul dens. În incendiu au ars acoperişul depozitului pe aproximativ 80 de metri pătraţi şi o parte din acoperişul unei locuinţe vecine. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor defect.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU