12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApă contaminată la Spitalul de Urgenţă Craiova

Apă contaminată la Spitalul de Urgenţă Craiova

Medicii epidemiologi au găsit în unul dintre tuburile de alimentare cu apă din Clinica de Urologie a Spitalului de Urgenţă Craiova o bacterie care produce infecţii intraspitaliceşti. Potrivit managerului unităţii medicale, descoperirea a fost făcută de compartimentul de epidemiologie al spitalului, care a prelevat în luna aprilie mai multe probe de apă din diferite secţii ale unităţii medicale, printre care şi din Clinica de Urologie. „Avem Serviciul de epidemiologie, care a făcut în permanenţă determinări şi controale ale apei folosite în spital. În urma acestor controale, primim informaţii care ne ajută să corectăm deficienţele atunci când este cazul, pentru a preveni infecţiile intraspitaliceşti. O astfel de deficienţă a fost constatată la o probă de apă prelevată de epidemiologi în luna aprilie“, a declarat conf.dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.
După efectuarea analizelor, una dintre probele de apă prelevate de la Urologie s-a dovedit contaminată cu bacilul pioceanic, o bacterie întâlnită frecvent în infecţiile (urinare, ale căilor respiratorii şi pielii) dobândite în spital. Bacilul pioceanic este rezistent la antibiotice şi produce infecţii grave.
Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova susţine că bolnavii din Clinica de Urologie nu sunt în pericol să contracteze o infecţie, pentru că ieri s-au luat măsuri speciale pentru distrugerea bacteriei, prezentă în tubulatura prin care se făcea alimentarea cu apă la Cistoscopie. „Acel robinet de la Cistoscopie a fost înlocuit, iar acum în locul apei respective se foloseşte apă distilată şi ser fiziologic. În prezent, se fac demersurile pentru a putea schimba tubulatura din secţie cu una nouă, după care vor fi prelevate din nou probe de apă şi analizate“, a mai spus Florin Petrescu.
Managerul Spitalului de Urgenţă Craiova a lăudat în final vigilenţa compartimentului de epidemiologie, care a reuşit să descopere bacteria periculoasă înainte ca ea să îmbolnăvească pacienţii… sau să fie descoperită de inspectorii sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII