17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Gorjeanca de aur

Gimnasta gorjeancă Amelia Racea s-a clasat pe locul I în proba de la bârnă la Campionatele Europene de la Birmingham. Aceasta a ajuns în concursul senioarelor, înlocuind-o pe Ana Porgras, care s-a accidentat.

Amelia Racea s-a apucat de gimnastică de la frageda vârstă de şase ani, atunci când a plecat de acasă, din oraşul gorjean Turceni, tocmai la Deva. Deşi un copil, Amelia Racea a ştiut care este visul său şi a muncit zi de zi ca să îl îndeplinească. Tatăl Ameliei, Marius Racea, este poliţist şi şef de post la Plopşoru, o comună apropiată de oraşul Turceni. Emoţionat, bărbatul a povestit că idolul fiicei sale este Nadia Comăneci. Victoria de la Campionatele Europene i-a bucurat pe membrii familiei Racea. „Am urmărit la televizor, cu emoţie şi fericire, tot concursul. Ne-am bucurat de victoria ei cum nici nu pot descrie în cuvinte. Este un lucru unic. Amelia nu va veni acasă acum, îşi va continua antrenamentele la Deva. Am vorbit cu ea la telefon, este foarte fericită. Noi ne aşteptam la un rezultat bun, fiindcă e vicecampioană la junioare. Încă suntem buimaci de fericire. Mergem să o aşteptăm la aeroport şi să sărbătorim la Deva. Am fost felicitat de vecini, rude, prieteni. Sunt fericit“, a declarat Marius Racea, şeful Postului de Poliţie Plopşoru.

O familie fericită

De când a plecat de acasă pentru a-şi urma visul, Amelia Racea a participat la numeroase concursuri şi a câştigat zeci de medalii. Părinţii săi o descriu ca pe o fată extrem de muncitoare, pasionată de gimnastică şi sufletistă. Amelia vine foarte rar acasă, iar atunci când ajunge pe meleagurile unde s-a născut îi place să se plimbe alături de fratele ei mai mare şi de părinţii lor. Amelia are un frate mai mare, în vârstă de 19 ani, care este elev în clasa a XII-a. „Amelia este un copil normal, doar că munceşte foarte mult. Este pasionată de gimnastică. De mică a ştiut ce vrea să facă în viaţă. Rar am văzut o persoană aşa determinată. Este iubitoare, înţelegătoare, când vine acasă stăm de vorbă, ne povestim tot ce am făcut, mai stă şi pe internet, se plimbă. Aici, la Turceni, nu mai are prieteni. Toate prietenele sale sunt la Deva. Sunt ca o familie acolo. Muncesc împreună, mănâncă împreună, îşi împărtăşesc gândurile. Ne este dor de ea când nu e acasă şi o iubim mult. Ştim că va lupta şi va munci ca să îşi împlinească visele“, a mai spus Marius Racea, tatăl gorjencei de aur.

Vrea să devină a doua Nadia

Idolul Ameliei Racea este Nadia Comăneci, iar toată munca depusă la Clubul Sportiv Cetate Deva are ca scop îndeplinirea visului fetei. Amelia Racea este un exemplu de seriozitate şi de mobilizare atunci când participă la concursuri. La Campionatele Europene de la Birmingham, Amelia Racea a câştigat singura medalie de aur a delegaţiei din România, clasându-se pe locul I la bârnă cu nota 14,400. În ciuda faptului că a intrat prima în concurs, Amelia a dat dovadă de stăpânire de sine şi a arătat că are talent şi că a muncit foarte mult pentru medalia obţinută. „Sunt emoţionat încă, dar sunt convins că fiica mea va munci mereu cu dăruire şi va lupta pentru a deveni ceea ce îşi doreşte: o a doua Nadia Comăneci!“, a declarat Marius Racea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII