10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSăptămâna pieselor de teatru

Săptămâna pieselor de teatru

Asociaţia „I.S. Drăgulescu“ organizează în perioada 3-9 mai cea de-a doua ediţie a manifestării culturale „Săptămâna MAI“, desfăşurată sub motoul „Mai bun, mai darnic, mai fericit“.
Seria evenimentelor va fi deschisă, luni, 3 mai, de la ora 21.00, în Cafe Play de „O noapte furtunoasă“, o producţie a Companiei Teatrulescu, cu Radu Tudor şi Valentin Motroc.
În cea de-a doua zi a săptămânii, iubitorii de teatru se vor putea delecta de la ora 21.00 alături de „Bufonul“ lui Fernando Pessoa, în Club Arcade, în vreme ce de la ora 22.00 „Un bărbat şi mai multe femei“ vor încânta în Cafe Play. Seara de 5 mai va aduce muzica şi teatrul în prim-plan. Filarmonica „Oltenia“ Craiova va găzdui de la ora 19.00 „Recital de percuţie“, pentru ca, de la ora 20.00, Iulia Colan să ne încânte cu show-ul său, „Flori pentru Algernon“, în Club Arcade, în vreme ce în Cafe Play vor poposi în seara de poezie actorii Ilie Gheorghe, Mirela Cioabă şi Emil Boroghină, acompaniaţi de vioara lui Tavi Gorun.
Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ se va alătura Asociaţiei Teatrulescu şi va găzdui, joi, 6 mai, spectacolul „Se caută un tenor“ de la ora 18.30, pentru ca apoi iubitorul de teatru să păşească de la ora 20.00 în Club Arcade la reprezentaţia „Nu de gât“, de Mihai Ignat. În aceeaşi seară, Cafe Play va găzdui, de la ora 21.00 spectacolul „Neînţelegerea“ de Albert Camus, cu Mirela Cioabă, Iulia Colan, Marian Politic, Anca Ţecu şi Raluca Păun.

O incursiune în lumea teatrului, a muzicii şi dansului

Vineri, 7 mai, „Romeo şi Julieta“ vor urca pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, de la ora 18.30, pentru a-şi spune povestea de iubire. În aceeaşi seară, de la ora 21.00, se vor pune în scenă „Căluşul“ (Club Arcade) şi „Cântec pentru doi“ (Cafe Play). Seara de 8 mai va fi deschisă de la ora 20.00 de la „Metamorfoze“ la Cafe Play, pentru ca de la ora 21.00 să aflăm „Nebănuitele urmări ale unui temperament violent“ de A. P. Cehov, cu Raluca Păun şi Laurenţiu Stratan. „Săptămâna MAI“ se va încheia în paşi de dans pe scena Tearului Liric „Elena Teodorini“ sau pe ritmurile muzicale ale celor de la „Magazinul de muzică“ în Cafe Play.
Intrarea la evenimente se va face pe bază de donaţii. Fondurile strânse vor merge sub formă de burse la elevii cu rezultate bune la învăţătură, dar fără condiţii materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS