21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupare specializată în fraude economice, destructurată

Grupare specializată în fraude economice, destructurată

DIICOT a destructurat un grup infracţional specializat în fraude macroeconomice, care prejudicia firme prin emiterea unor file cec sau bilete la ordin fără acoperire, printr-un mod de operare similar celui folosit de gruparea „Băhăian“, 12 persoane fiind audiate la sediul Parchetului.
Până în prezent au fost identificate opt părţi vătămate, potrivit DIICOT, care estimează că prejudiciul produs prin faptele de înşelăciune depăşeşte 600.000 de euro.
Potrivit comunicatului remis ieri de DIICOT, modul de operare al grupului infracţional este asemănător cu cel utilizat de gruparea „Băhăian“, din care aceştia au făcut parte.
Anchetatorii susţin că gruparea a acţionat, în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, în numele unei societăţi comerciale „fantomă“, cumpărând materiale de construcţii de la diverse societăţi comerciale de profil şi emiţând pentru plata mărfurilor bilete la ordin sau file cec, fără ca în conturile societăţii să existe banii necesari onorării plăţii.
Pentru destructurarea grupării, ieri au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare în Bucureşti, dar şi în Ilfov, Teleorman şi Sibiu, fiind identificate două locaţii, în Ilfov şi Turnu Măgurele, unde membrii grupării depozitau materialele de construcţii.
Totodată, 12 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.
Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi împreună cu peste 140 de ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR – DCCO şi jandarmi, se arată în comunicatul DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII