21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

A rămas fără maşină în urma unui incendiu
Pompierii din Drobeta Turnu Severin au intervenit marţi seară cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a salva un autoturism care ardea într-o parcare de la marginea municipiului.
Maşina a fost cuprinsă de flăcări cu puţin înainte de miezul nopţi, chiar în parcarea blocului unde locuia proprietarul. Câţiva dintre vecinii acestuia au sărit să stingă focul. În  ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, autoturismul nu a mai putut fi salvat.  „Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit pe 27 aprilie cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 11 subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism marca Renault Laguna 2, situat pe strada Cicero, din Drobeta Turnu Severin. Incendiul a distrus motorul, capota şi aripile din faţă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o un scurtcircuit, însă se fac cercetări în continuare“, a declarat Ionel Doroianu, plutonier ISU „Drobeta“. Proprietarul maşinii şi vecinii care au văzut incendiul sunt siguri că nu e vorba de un scurtcircuit.
„Nu avea cum să ia foc de la scurtcircuit pentru că maşina nu este veche, nu are probleme. Nu ştiu cine a făcut asta, dar sigur a fost cu intenţie“, a spus proprietarul autoturismului. Acesta nu avea Casco.
Alin Ghiciulescu


Bărbat strivit de un compactor

Un bărbat, de 49 de ani, din Mehedinţi, se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital după ce ieri a fost strivit de un compactor.
Bărbatul muncea împreună cu mai mulţi colegi la turnarea covorului asfaltic în localitatea Cerneţi, situată la câţiva kilometri de Drobeta Turnu Severin. Se pare că, într-un moment de neatenţie, alt muncitor a intrat cu utilajul peste colegul său. Muncitorul a ajuns la spital cu mai multe fracturi de coaste şi răni deschise, starea sa de sănătate fiind critică. O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă va deschide o anchetă pentru a stabili dacă bărbatul respecta normele de protecţie a muncii şi dacă este vorba despre un accident de muncă.
Alin GHICIULESCU

Peşte fără acte, confiscat din pieţe
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, Secţia Regională Transporturi Craiova, au confiscat marţi 165 de kilograme de peşte scos la vânzare într-un magazin din Craiova, pentru care patronul nu avea acte de provenienţă. Potrivit poliţiştilor de la Transporturi, marţi a fost organizată, în cooperare cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi comisari ai Gărzii Financiare, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, dar şi pentru verificarea documentelor de provenienţă a peştelui şi produselor din peşte comercializate în Craiova. În urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli în evidenţele contabile la un magazin al SC Tania Andi Com SRL, societate care desfăşoară activităţi de comercializare a peştelui şi produselor din peşte. Administratorul societăţii avea la vânzare 165 de kilograme de peşte proaspăt, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată, iar comisarii Gărzii Financiare l-au sancţionat pe administrator cu o amendă în valoare de 1.500 de lei.
Aldezir MARIN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU