10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocuri cu şobolani

Blocuri cu şobolani

Zeci de blocuri din zona străzilor Mihail Moxa, Înfrăţirii şi Calea Bucureşti din Craiova au probleme cu şobolanii. Deşi este o zonă centrală, locatarii se plâng că rozătoarele le intră în apartamente.

Zona de blocuri din spatele străzilor A.I Cuza şi Calea Bucureşti este invadată de şobolani. Din cauza platformelor de gunoi amenajate în vecinătatea blocurilor, au apărut rozătoarele, care au invadat subsolurile blocurilor. Şi de aici au migrat în apartamentele proprietarilor.
„Mie mi-au intrat în baie, mi-au ros blugii. Vin peste noi în casă, intră pe la scurgerile de la baie. Am încercat eu să pun ceva, dar degeaba“, se plânge către reprezentanţii asociaţiei Virgil Motroc, locatar.
Atâta timp cât găsesc un mediu propice, rozătoarele se înmulţesc şi iau în stăpânire subsolurile insalubre ale blocurilor. Dacă au în preajmă şi o sursă de hrană, aşa cum este platforma de gunoi, sunt mai greu de stârpit. Şi totuşi cu şobolanii nu este de glumit pentru că sunt purtători de boli grave, cum ar fi leptospiroză, melioidoză sau chiar rabie, prin muşcătură. „Este o problemă cu şobolanii. De fiecare dată apar, în ciuda deratizării, cel puţin de două ori pe an. Acum am aşteptat să ne sincronizăm cu acţiunile de deratizare ale Salubrităţii. Cei de la primărie ne-au trimis pe 26 aprilie nişte pliante, în care ne avertizau să asigurăm deratizarea cvartalelor de blocuri, care, în fapt, cade în sarcina noastră. Poate şi autorităţile au primit sesizări sau este o acţiune iniţiată de către acestea“, a spus administratorul asociaţiei Siloz Înfrăţirii, Marin Sorescu
Pentru a scăpa de şobolani, alte asociaţii au făcut patru deratizări pe an, din trei în trei luni, deoarece locatarii de aici au trăit aceeaşi experienţă şi tot din cauza platformelor de gunoi amenajate la trei metri de blocuri. Acum mai circulă prin subsoluri, dar nu înaintează în casele proprietarilor.  „La noi nu mai sunt o problemă. Mai circulă prin subsoluri, dar nu mai invadează blocurile, pentru că se deratizează din trei în trei luni. Este cea mai bună metodă. Mai fac găuri pe la tomberoane, dar nu ajung în blocuri“, afirmă Ion Goiceanu, administratorul Asociaţiei nr. 5, Calea Bucureşti

Puricii sunt preferaţi şobolanilor

La blocul C22, locatarii alungă şobolanii cu pisicile, o metodă clasică, dar sigură. Deratizarea îi stârpeşte pe moment, dar aceştia reapar, mai ales primăvara. „Şi noi am avut probleme cu şobolanii, pentru că proprietarii ne-au cerut să închidem toate gurile de aerisire, să nu mai intre pisicile. Când au văzut că vin şobolani în bloc, au optat pentru prezenţa pisicilor în subsol. Au culcuş în boxa preşedintelui. Mai bine purici decât şobolani“, a spus Rodica Iuliana Filip, administratorul Asociaţiei nr. 24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII