6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorul de la Velvet s-a predat

Agresorul de la Velvet s-a predat

Tânărul craiovean care, în aprilie 2007, a înjunghiat patru persoane, printre care un poliţist şi un jandarm, s-a predat la jumătatea lunii martie a acestui an, după ce, timp de aproape trei ani, a fost urmărit internaţional.

În noaptea de 21 spre 22 aprilie 2007, în jurul orei 2.00, pe bulevardul Carol I din Craiova, mai exact, în faţa barului Velvet, două grupuri de câte patru tineri – unul care era la o petrecere în acel bar şi unul care trecea pe stradă, s-au luat la harţă. Scandalul s-a terminat cât se poate de prost pentru cei care se aflau la petrecere în Velvet  –  Sabin Claudiu Stoian, subofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, agentul Nichita Târziu, poliţist în cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, Vasile Amza, angajat al societăţii de pază Civitas, şi Constantin Creţescu.
Toţi patru a fost înjunghiaţi, pe rând, de un tânăr din grupul cu care se luaseră la ceartă, fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Poliţistul şi agentul de pază au fost răniţi grav, fiind duşi direct în sala de operaţii. După incident, agresorii au fugit, şi, deşi au fost urmăriţi de o parte din persoanele aflate în bar, nu au fost prinşi.
Câteva zile mai târziu, oamenii legii i-au identificat pe cei patru implicaţi în scandal, stabilind că numai unul dintre ei – Bogdan Oprişiu, de 21 de ani, a dat cu cuţitul şi i-a înjunghiat pe Stoian, Târziu, Amza şi Creţescu. Poliţiştii i-au găsit şi audiat numai trei dintre ei, pentru că nu au reuşit să dea de urma lui Oprişiu. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au întocmit atunci un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Arestat preventiv în lipsă

La câteva zile după ce i-au găsit, anchetatorii i-au prezentat pe cei trei în faţa judecătorilor Tribunalului Dolj, cu solicitarea emiterii unui mandat de arestare preventivă, însă judecătorii au decis ca aceştia să fie cercetaţi în libertate. Au emis, în schimb, un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Bogdan Oprişiu, care a fost dat în urmărire generală. În septembrie, aceeaşi instanţă a emis pe numele tânărului un mandat de urmărire internaţională. Oprişiu nu a fost însă găsit, poliţiştii bănuind că a apucat să fugă din ţară imediat după incident.
Pe 19 martie 2010, la aproape trei ani după ce i-a înjunghiat pe cei patru tineri, Oprişiu i-a scutit pe poliţişti de căutări şi s-a predat. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, tânărul, care acum are 24 de ani, s-a prezentat singur la sediul Inspectoratului. Acesta a fost prezentat în faţa judecătorilor Tribunalului Dolj, care au confirmat mandatul de arestare emis în mai 2007. Oprişiu a făcut recurs, însă a fost respins de Curtea de Apel Craiova ca fiind nefondat. La începutul lunii aprilie, procurorul de caz a cerut la Tribunalul Dolj prelungirea duratei arestării preventive, iar judecătorii au admis cererea. Şi de această dată, Oprişiu a făcut recurs, însă a fost respins de Curtea de Apel Craiova pe 14 aprilie.

Are discernământ

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că Bogdan Oprişiu a fost supus unei expertize psihiatrice, în urma căreia s-a stabilit că avea discernământ în momentul comiterii faptei. El este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor deosebit de grav, urmând ca, în cel mult o săptămână, să fie trimis în judecată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII