14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUnii pesedişti merg la miting, alţii - la grătare

Unii pesedişti merg la miting, alţii – la grătare

În timp ce liderii filialei judeţene Gorj a PSD se pregătesc să organizeze sâmbătă un miting antiguvernamental în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, eşalonul secund din cadrul partidului nu acordă şanse mari de reuşită protestului.

Filiala Judeţeană Gorj a Partidului Social Democrat organizează, sâmbătă, de la ora 10.30, în Piaţa Prefecturii Gorj, un miting legat de semnificaţia iniţială a sărbătorii de 1 Mai, respectiv marcarea câştigării dreptului la muncă. Potrivit conducerii PSD Gorj, la manifestaţie vor participa membri şi activişti de partid din toate cele 70 de localităţi ale judeţului. „Participanţii vor adopta ca mesaj principal lupta Partidului Social Democrat pentru dreptul românilor la muncă, împotriva şomajului şi împotriva guvernului care transferă costurile crizei economice pe umerii oamenilor simpli. PSD va cere demisia actualului guvern şi reafirmarea ca priorităţi a apărării drepturilor celor mulţi, a creării şi protejării locurilor de muncă şi a susţinerii celor slabi în această perioadă dificilă. La acest miting au fost invitate să participe şi unele din cele mai importante sindicate de la nivel judeţean“, a declarat Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Vicele Ciurel nu se leagă de statui
 
Nu toţi pesediştii gorjeni sunt de acord cu organizarea de proteste de Ziua Muncii. Unul dintre cei care susţin că puţini vor participa la proteste este vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel. Recent intrat în politică şi în PSD, Ciurel este de părere că târgujienii vor prefera micii şi berea în cadrul serbării câmpeneşti de la Drăgoieni. În fiecare an, în Dumbrava de la marginea oraşului, Primăria Târgu Jiu organizează spectacole la care participă mii de cetăţeni ai oraşului. De altfel, municipalitatea condusă de liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, edilul din Târgu Jiu, nu a ratat în nici un an ocazia de a fi în mijlocul participanţilor la eveniment şi de a marca 1 Mai cu muzică populară şi dansuri oferite de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“: „Pesediştii gorjeni nu vor face proteste în stradă în ziua de 1 Mai. Târgujienii vor merge şi se vor distra în continuare în pădurea Drăgoieni, la mici şi bere, aşa cum au făcut-o în fiecare an. Nu vom protesta, nu ne vom lega cu lanţuri de nici o statuie“, a declarat Laurenţiu Ciurel. Liderul PSD, Victor Ponta, care este şi deputat de Gorj, le-a recomandat colegilor săi de partid să fie sobri de 1 Mai şi, din solidaritate cu şomerii, profesorii şi pensionarii, să nu mai participe la serbările câmpeneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII