17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Vocea vine azi în Valea Roşie
Gazeta de Sud aduce astăzi Vocea Cartierului în Valea Roşie.  Întâlnirea locuitorilor cu autorităţile locale are loc la Şcoala nr. 29, începând cu ora 18.00., unde vă aşteptăm să aflaţi ce planuri de dezvoltare are primăria pentru această zonă şi să aduceţi în discuţie problemele din cartier.
GdS

Medalie de aur pentru o invenţie
Medalia de aur la cea de-a 38-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva din perioada 21-25 aprilie a fost câştigată de o echipă formată din reprezentanţi ai Sucursalei Hidrocentrale Târgu Jiu şi ai Sucursalei Hidrocentrale Porţile de Fier. Echipa câştigătoare a fost formată din patru membri: Ion Tiriplică, Simona-Greta Nemţoiu, din cadrul Sucursalei Hidrocentrale Târgu Jiu, Petre Florian Daia, de la SH Porţile de Fier, şi Petre Truşcă, de la Hidroserv Porţile de Fier. Cei patru au participat la Salonul Internaţional cu o instalaţie de ungere automată care este utilizată la Centrala Hidroelectrică Clocotiş din cadrul amenajării hidroenergetice complexe Cerna-Motru-Tismana. Aceasta este a doua medalie de aur câştigată cu respectiva invenţie, prima fiind obţinută anul trecut, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles. „Instalaţia de ungere automată prezintă o serie de avantaje, printre care simplitate constructivă, siguranţă mare în exploatare, fiabilitate ridicată şi poate fi utilizată şi pentru alte tipuri de aplicaţii din domeniul industrial“, a declarat Simona Nemţoiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Drăguşin şi-a câştigat postul în instanţă
Virgil Drăguşin, fostul director economic al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvolare Rurală (DADR) Gorj, şi-a recâştigat postul în instanţă printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Hotărârea a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Ministerului Agriculturii i-a fost pus în vedere de către judecători să emită un ordin prin care Virgil Drăguşin să fie reîncadrat pe post. Acesta a declarat că va da în judecată instituţia pentru a-şi recupera şi salariile neprimite în perioada cât nu a fost director. Suma se apropie de 10.000 de lei. Virgil Drăguşin şi-a pierdut funcţia în urmă cu un an.
Eugen MĂRUŢĂ

Gata cu sportul gratis în Parcul Tineretului
Adio sport în Parcul Tineretului. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public a stabilit tarifele pe care le vor plăti craiovenii care vor să facă sport pe terenurile din Parcul Tineretului. Lista cu preţurile a fost înaintată primăriei, iar proiectul de hotărâre va fi dezbătut de consilierii locali în şedinţa de mâine. Tariful pentru ora de fotbal pe terenul sintetic este 65 de lei în intervalul orar 8.00 – 18.00 şi 75 de lei în intervalul 18.00 – 24.00. Ora de tenis costă 13 lei până la ora 18.00 şi 15 lei după aceea. Pentru terenul de minigolf, tariful orar este 6,5 lei de persoană până la ora 18.00 şi 7,5 lei până la 24.00. Craiovenii îşi pot face abonamente săptămânale şi lunare. La fotbal, abonamentul costă 392 de lei pe săptămână, la tenis – 77 de lei, iar la minigolf – 38,5 lei de persoană. De precizat că în abonament sunt incluse doar şapte ore. Cei care doresc abonament lunar plătesc 1.500 de lei pentru terenul de fotbal, 300 de lei pentru terenul de tenis şi 150 de lei pentru minigolf. Limita maximă este de 30 de ore pentru fiecare sport. Regia a stabilit tarif şi pentru folosirea vestiarului: un leu de persoană pentru o oră.
Valentin TUDOR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS