10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuterea afirmaţiilor pozitive

Puterea afirmaţiilor pozitive

Gândurile şi credinţele noastre sunt cele care ne modelează viaţa. Modul în care noi ne „visăm“ vieţile este şi modul în care viaţa se va desfăşura, aşa că, pentru a contracara grijile şi gândurile negative, este nevoie să ne disciplinăm înainte de toate modul de a gândi. Însă, cum schimbi un sistem care de atâta timp există în aceleaşi limite şi norme? Cu Ordine. Cu un program zilnic de „visare pozitivă“ şi cu consecvenţă şi răbdare.
Noi suntem creatorii basmelor noastre, cei care creează prinţul şi prinţesa din poveste şi cei care atribuie în roluri balaurul şi vrăjitoarea cea rea sau zâna. Şi tot noi, ca nişte autentici scriitori de viaţă, suntem cei care deţinem condeiul magic pentru a schimba calităţile personajelor, firul poveştii şi decorul în care se întâmplă ea. Iar pentru a face aceasta ne sunt utile două instrumente: afirmaţiile pozitive şi vizualizarea.
Schimbând modelul negativ de a gândi, schimbăm şi perspectiva dureroasă asupra vieţii. Afirmaţiile pozitive sunt ca un fel de software nou pentru creier. În momentul în care le repetăm zilnic şi le afirmăm cu tărie şi credinţă, creierul le înregistrează şi atât în noi, cât şi în vieţile noastre se produce o schimbare în conformitate cu acest nou sistem de credinţe pozitiv. Afirmaţia repetată pătrunde în subconştient şi operează o reprogramare a minţii în sensul dorit de noi. Ajunsă acolo, ea devine o sursă de inspiraţie pentru acţiunile prezente şi viitoare. Ne ghidează gândurile şi acţiunile în direcţia dorită. Prin folosirea afirmaţiilor dăm instrucţiuni corpului şi minţii noastre pentru a acţiona într-un anumit fel. Putem astfel să depăşim anumite bariere interioare, anumite obiceiuri negative şi credinţe false, putem să ne vindecăm corpul într-un mod uimitor. Putem să ne motivăm pentru îndeplinirea unui scop, putem să fim focalizaţi pe un anumit obiectiv. Putem rezolva numeroase probleme din viaţă, cauzate în primul rând de un mod greşit de a gândi.
O afirmaţie corect construită trebuie să îndeplinească „regula celor 4P“. Adică să fie personală, pozitivă, la timpul prezent şi pasională. Acum, că ştiţi cum se construiesc afirmaţiile pentru a da rezultate, vă prezint câteva liste de afirmaţii pe care să le aveţi la îndemână. Fie pentru a vă extrage pe cele care vi se potrivesc cel mai bine, fie pentru a le folosi ca model pentru afirmaţiile pe care vi le veţi construi:
Cu fiecare clipă sunt tot mai sănătoas(ă) şi plin(ă) de viaţă!
Îmi fac timp şi îmi face plăcere să îmi cultiv talentele.
Am mulţi oameni optimişti în jurul meu şi atrag şi mai mulţi.
Aleg să gândesc pozitiv şi să am emoţii pozitive.
Văd orice situaţie ca pe o oportunitate pentru dezvoltarea mea personală.
Cu fiecare zi sunt mai puternic(ă), mai sănătoas(ă), mai fericit(ă).
Întâmpin această zi cu bucurie şi încredere.
Aleg să radiez sănătate, succes şi iubire oriunde mă aflu.  
Privesc cu recunoştinţă orice situaţie ca pe o ocazie de a învăţa o lecţie necesară.
Aleg să fiu de nota zece în tot ceea ce fac.
Văd lumea ca pe un loc cu minunate oportunităţi.
Aleg să devin liber(ă) şi fără frică.
Mă eliberez acum de limitările şi greşelile trecutului.
Lucrurile pe care le atrag sunt chiar mai bune decât mă aşteptam.
Cu fiecare pas, înaintez în direcţia visurilor mele.
Mă văd înconjurat(ă) de iubire şi armonie.
Succesul afirmaţiilor se bazează pe folosirea lor repetată. Cu cât sunt repetate mai des, cu atât pătrund mai repede în subconştient şi încep să producă efectele dorite. De aceea se recomandă rostirea afirmaţiilor în gând de cel puţin trei ori dimineaţa înainte de a deschide ochii şi seara înainte de culcare. De asemenea, este foarte bine să le rostim cu voce tare ori de câte ori suntem singuri, de exemplu, când pregătim micul dejun în bucătărie sau în timp ce mergem pe jos spre serviciu sau la o plimbare. O variantă de utilizare este scrierea afirmaţiilor într-un caiet, zilnic, fie dimineaţa, fie seara, înainte de culcare. Prin scriere aducem un canal suplimentar de difuzare a mesajului.
Ideea este să repetaţi cât mai des, pe cât mai multe canale şi cu cât mai multă emoţie, afirmaţiile care vi se par adecvate. Atenţie: repetaţi zilnic, până ce se transformă în obişnuinţă. Chiar dacă s-ar putea să nu observaţi imediat efectele (deşi uneori apar de pe o zi pe alta!), ele vor apărea cu siguranţă pe măsură ce vă remodelaţi lumea interioară prin intermediul acestora. Aveţi încredere! Afirmaţiile funcţionează pentru milioane de oameni. Vor funcţiona şi pentru dumneavoastră!

Psiholog principal Gina CHIRIAC, Centrul de Psihoterapie „Sf. Grigorie Decapolitul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU