21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProba de competenţe digitale, reprogramată

Proba de competenţe digitale, reprogramată

90% dintre cadrele didactice din judeţul Gorj au fost în grevă, iar 30 de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu nu au susţinut ieri proba de competenţe digitale, fiind reprogramaţi pentru 29 aprilie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, din totalul de 820 de elevi planificaţi pentru susţinerea probei de competenţe digitale, doar 30 nu au susţinut-o.
„La nivel judeţean, din totalul de 4.682 de cadre didactice, 3.038 sunt în grevă generală. Din totalul de 820 de elevi programaţi pentru a susţine proba, 790 s-au prezentat în cele 21 de centre şi totul s-a desfăşurat normal. Proba la informatică din cadrul examenului de bacalaureat se susţine azi (ieri – n.r.) în majoritatea liceelor din judeţul Gorj“, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Camelia Bibere susţine că acest lucru nu înseamnă că profesorii respectivi nu fac grevă, ci doar că nu vor să boicoteze examenul de bacalaureat. Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ, de la nivel de judeţ, a comunicat că peste 90% din cadrele didactice nu au ţinut orele de curs. Liderul sindical Vasile Mija a menţionat că doar izolat au fost cazuri în care unul sau doi dascăli de la o şcoală au ţinut să îşi facă programul în mod normal.
„Şcoala din Borăscu, la care predau opt dascăli, şi una din Curpen, cu opt profesori, sunt printre puţinele la care elevii au avut parte de ore. Am fost la Glogova, unde aproape 30 de cadre didactice au ieşit în stradă, pentru a protesta faţă de situaţia în care se află. Acestea nu şi-au mai primit salariile pe luna martie şi nici al 13-lea salariu, motiv pentru care au decis să protesteze“, a spus Vasile Mija, liderul sindical al UJSLI Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS