14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestaţi după o bătaie cu parii în piaţă

Arestaţi după o bătaie cu parii în piaţă

Judecătoria Craiova a emis ieri mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a şapte bărbaţi care, miercuri dimineaţă, s-au luat la bătaie cu cozi de topoare şi bastoane în Piaţa Centrală din Craiova, printre cumpărători şi comercianţi.

Poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, despre faptul că, în incinta Pieţei Centrale, mai exact în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri, are loc o altercaţie între mai multe persoane.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că scandalul, în care fuseseră implicaţi aproximativ zece bărbaţi, a pornit de la o ceartă dintre Cătălin Iancu, de 30 de ani, şi Cosmin Sinescu, de 30 de ani, ambii din Craiova, administratorii a două societăţi comerciale cu puncte de lucru în Piaţa Centrală. Cei doi nu s-au înţeles în privinţa preţurilor de vânzare ale mărfurilor pe care le comercializau în magazinele lor şi s-au luat la ceartă. După ce şi-au „împărţit“ înjurături şi ameninţări, cei doi craioveni s-au luat la bătaie, în ajutorul fiecăruia dintre ei sărind mai multe persoane înarmate cu cozi de topor (care se găseau la vânzare în magazinele patronate de Iancu şi Sinescu) şi bastoane telescopice din metal. În urma încăierării generale, Viorel Negoiţă, de 36 de ani, care făcea parte din grupul lui Iancu, a fost rănit la un braţ, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au decis să ridice şi să ducă la secţie toate persoanele pe care le-au găsit la faţa locului, 14 la număr, pentru audieri şi pentru a stabili participaţia fiecăreia la scandal.

14 ridicaţi, 7 arestaţi

În urma audierilor, oamenii legii au stabilit că au participat efectiv la bătaie şapte tineri. De partea lui Iancu au sărit la bătaie Marian Caracior, de 19 ani, Nicolae Gălăţeanu, de 32 de ani, ambii din Afumaţi – Ilfov, şi Mădălin Răducanu, de 21 de ani, din comuna Dor Mărunt – Călăraşi. De partea lui Sinescu au fost implicaţi în scandal Cristian Pârjol, de 23 de ani, din Craiova, şi Andrei Marinescu, de 20 de ani, din comuna Pleniţa. De asemenea, s-a constatat că celelalte şapte persoane ridicate de poliţişti nu au participat efectiv la scandal, ci doar au fost martore la altercaţie. După ce au fost audiaţi, cei şapte tineri au fost prezentanţi unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea lor pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar pentru trei dintre ei şi pentru port ilegal de armă albă. Ieri-dimineaţă, cei şapte scandalagii au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul a stabilit că scandalagiii „au tulburat grav ordinea şi liniştea publică prin exercitarea de acte de agresiune, insulte şi ameninţări în incinta Pieţei Centrale din Craiova“. Judecătorii au considerat că sunt suficiente probele prezentate de procuror – printre care şi trei cozi de topor şi trei bastoane telescopice, şi au emis pe numele celor şapte scandalagii mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pedepse

Potrivit Codului Penal, ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice este fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii sau se dedă la orice alte manifestări prin care se produce scandal public. Se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Dacă s-a tulburat grav liniştea publică, aşa cum au stabilit anchetatorii în acest caz, pedeapsa este închisoarea de la şase luni la cinci ani.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII