Scurte ştiri

Autori


Solomon vrea în libertate

Antonie Solomon încearcă din nou să iasă din arest. Avocaţii săi, cărora li s-a alăturat şi celebrul Dan Apostol, care l-a reprezentat şi pe preşedintele Traian Băsescu în dosarul „Flota“, au depus o nouă cerere de eliberare sub control judiciar, care se va judeca luni la Tribunalul Argeş. Toate celelalte cereri depuse până acum au fost respinse pe bandă rulantă de magistraţii din Piteşti. Solomon nu a găsit înţelegere nici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care i-a respins săptămâna trecută cererea de strămutare a procesului la altă instanţă din ţară. Avocaţii săi au precizat că nu vor depune în perioada următoare o nouă cerere de strămutare. Solomon poate depune câte cereri de eliberare sub control judiciar doreşte, legea nelimitând numărul lor. Procesul pe fond în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual se va judeca pe 11 mai, după ce termenul iniţial din aprilie a fost amânat deoarece judecătorii nu au primit dosarul de judecată.

Valentin TUDOR

Admitere specială la liceu pentru elevii reveniţi în ţară  

Ministerul Educaţiei a modificat metodologia de admitere în învăţământul liceal pentru elevii de clasa a VIII-a, care s-au întors recent din străinătate şi care nu au susţinut în clasa a VII-a tezele cu subiect unic. „Pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, promoţia 2010, care în clasa a VII-a nu au susţinut tezele cu subiect unic deoarece au frecventat cursurile unei şcoli din străinătate, media de admitere reprezintă media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a – 50% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII – 50%. În judeţul Dolj, avem 11 elevi de clasa a VIII-a care au revenit în ţară în acest an şcolar“, a menţionat Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.  Situaţia nu este tocmai favorabilă elevilor reîntorşi în ţară. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, iar unul a susţinut şi altul nu a susţinut tezele cu subiect unic, are prioritate candidatul care a susţinut tezele cu subiect unic.

Ana DĂNESCU

Telenovela directorilor la Direcţia pentru Tineret Dolj

Vidul de putere de la vârful Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dolj a luat sfârşit, cel puţin pentru o perioadă. După luni de incertitudine în care mai multe persoane au trecut prin fotoliul de director, DJT este condusă acum de consilierul local PD-L din Craiova, Vasile Marian. Acesta a mai fost director cu câteva luni în urmă, dar a fost suspendat din funcţie după ce fostul director PSD al DJT, Andi Dunoiu, a contestat şi câştigat în instanţă decizia de demitere şi plata salariilor aferente. Imediat după câştigarea procesului, Dunoiu a renunţat la mandat începând cu luna martie, iar până în prezent DJT nu a avut director. Pe fotoliul de director se bate şi liberalul Adrian Luşcă. Acesta a condus DJT înaintea lui Andi Dunoiu şi a fost dat afară după alegerile parlamentare din 2008. Luşcă a câştigat şi el în instanţă fotoliul de director şi plata salariilor restante şi, dacă ar fi să se respecte legea, ar trebui instalat imediat în funcţie. În mandatul său, tabăra pentru tineret de la Calafat a fost distrusă, caz anchetat de poliţia judeţeană.


Valentin TUDOR

Brezniceanu – din nou subprefect?

Prefectura Dolj a rămas fără unul dintre subprefecţi, iar executivul s-a ales cu un inspector guvernamental. În baza unei decizii a lui Emil Boc, în calitatea sa de premier, Ionel Ciobotea a fost numit în funcţia de inspector guvernamental, în urma aplicării mobilităţii funcţionarilor publici. Decizia primului-ministru poartă data de 14 aprilie 2010. Potrivit prefectului de Dolj, înlocuitorul lui Ionel Ciobotea în a doua funcţie de subprefect de Dolj, alături de Cristian Şovăilă, va fi numit în perioada următoare. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, cel care îi va lua locul lui Ciobotea ar fi Cosmin Brezniceanu, fiul consilierului judeţean şi fostului deputat Alexandru Brezniceanu. Cosmin Brezniceanu a mai ocupat postul de subprefect de Dolj pentru o scurtă perioadă în toamna anului 2009, după ce a fost învestit în această funcţie la sfârşitul lunii octombrie, cu două săptămâni înaintea turului I al alegerilor prezidenţiale.

Click News

Continuă împăduririle în Gorj

Suprafaţa împădurită la nivelul judeţului Gorj a crescut în acest an, comparativ cu 2009, ajungând la un total de 204 hectare, faţă de aproximativ 180, câte au fost anul trecut, a declarat şeful Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac. Potrivit acestuia, în 2010, sunt destinate împăduririi 73 de hectare şi alte 131 – regenerării naturale.  „Mai avem în plan pentru campania de împădurire din acest an refacerea plantaţiilor din anii anteriori. Avem 20 de hectare pentru a completa plantaţiile respective şi alte opt pentru refacerea terenurilor afectate de calamităţi. De asemenea, avem la dispoziţie 165 de hectare pentru plantarea de salcâmi şi încă zece ari pentru mlădiţe. Am pregătit şi locul pentru culturile din pepinieră, circa 60 de ari“, a precizat Gheorghe Novac. Acesta a mai menţionat că, până în prezent, împăduririle în zona de deal a judeţului s-au încheiat, urmând ca pentru zona de munte să înceapă imediat ce condiţiile meteo vor permite acest lucru.

Mihaela FLOROIUComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 22 aprilie 2010

Actualitate

» Fabrica de şomeri
» Magistraţii din Galaţi cer arestarea consilierului Gubandru
» Suntem pe locul cinci în lume la atacuri de phishing
» Adopţia, un angajament pe viaţă
» Baschet (m): SCM-U Craiova a învins CSM Oradea, scor 76-69
» Craiova: Încătuşaţi de judecătorie, eliberaţi de tribunal
» „Dulăii“ lui Blaga, în control la IPJ Dolj
» Cum au trecut prin criză rezidenţialele din Craiova
» Profesorii doljeni au semnat că vor grevă, apoi au boicotat-o
» Craiova: Acord româno-american pentru medicină
» Constelaţia Hamlet străluceşte la Craiova
» Concurenţa va investiga participanţii la licitaţiile trucate

Local

» Românii au mers mai puţin la film anul trecut
» Fără disponibilizări în sănătate
» Azi rămânem fără apă
» Incendiu în Parcul petrolier Slăvuţa
» Recurs pentru arestarea lui Roşianu
» Scurte ştiri

Dolj

» Continuă vaccinarea copiilor
» Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul
» Craiovenii nu renunţă la uleiul comestibil uzat

Gorj

» Criminalul şi iubita sa minoră, trimişi în judecată
» Tată acuzat că şi-a violat fiicele de 3 şi 11 ani

Sport

» Armata Craiova s-a retras
» Investiţiile la stadionul „Municipal“, în pericol
» Pentru cine tragi sforile, Mircică?
» Lung senior: Silviu a fost vânat!
» Inter i-a liniştit pe extratereştri
» Atletico Madrid vrea în finală
» Larouche e mândru de Lucian Bute
» Spadasinii craioveni, opt medalii
» Rossi se reprofilează
» Să vină vacanţa!
» Încă o şansă de supravieţuire

Bani & Afaceri

» Infractorii, trimişi mai repede în judecată
» Codul de procedură fiscală, armă cu două tăişuri
» 1.600 de locuri de muncă la Târgul Angajatori de TOP
» Noi condiţii pentru producătorii agricoli
» Proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, la Consiliul Legislativ
» Taxe pentru drumuri de piatră şi pământ
» 480 de joburi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă
» Elevii doljeni oferă soluţii tinerilor cu dizabilităţi intelectuale
» Student la Automatică, pasionat de artă
» Voluntar pentru o săptămână

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia

Opinii

» Regenerarea capitalismului şi demnitatea umană – o relaţie imposibilă?

Top