Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul

Autori


Greva profesorilor programată pentru astăzi bulversează elevii de clasa a XII-a prinşi în aceste zile în examenul de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului.

Din cele 26 de centre universitare în care astăzi ar trebui să aibă loc bacalaureatul, doar în 14 profesorii care fac parte din comisiile de bacalaureat sunt dispuşi să vină la şcoală pentru a supraveghea elevii. „În 21 de unităţi de învăţământ doljene, examenul de competenţe digitale s-a finalizat astăzi (miercuri, 21 aprilie 2010). Mai avem doar 26 de centre în care elevii sunt programaţi şi în zilele următoare pentru susţinerea probei de bacalaureat. Am solicitat fiecărei unităţi de învăţământ în care se desfăşoară bacalaureatul o situaţie cu numărul profesorilor care fac parte din comisii. Este dreptul lor la grevă, însă unele cadre didactice preferă să vină totuşi la şcoală“, a precizat Diana Buşoi, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

În urma centralizării datelor de către reprezentanţii ISJ, în Dolj situaţia se prezintă astfel: elevii din Colegiul Tehnic „Ştefan Mincu“ Calafat; CN „Carol I“; CN „Gheorghe Chiţu“, CN „Fraţii Buzeşti“, CN „Ştefan Velovan“, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi“, Grupul Şcolar „Spiru Haret“ (fost UCECOM); Grupul Şcolar ICM 2; Grupul Şcolar „Electroputere“; Grupul Şcolar Transporturi Ferate; Liceul de Artă „Marin Sorescu“; Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Grupul Şcolar „Dimitrie Filişanu“; Grupul Şcolar „Horia Vintilă“- Segarcea susţin astăzi bacalaureatul, conform programărilor stabilite anterior.

Elevii au fost reprogramaţi pentru 23 aprilie


În schimb, elevii din următoarele unităţi de învăţământ au fost reprogramaţi pentru susţinerea probei de competenţe digitale pentru 23 aprilie: Grupul Şcolar „Ştefan Anghel“ – Băileşti, CN „Elena Cuza“, CN „Nicolae Titulescu“, Grupul Şcolar Energetic, Liceul „Ştefan Odobleja“, Grupul Şcolar „Traian Vuia“, Grupul Şcolar „Macedonski“ – Melineşti.

Alţii vor susţine bacalaureatul după 26 aprilie…

Elevii programaţi pentru susţinerea examenului pe 22 aprilie din Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ au fost reprogramaţi pentru 28 aprilie, cei ai Grupului Şcolar „Matei Basarab“ pentru 29 aprilie, cei din Grupul Şcolar „Traian Demetrescu“ pe 27 aprilie, Liceul „Mihai Viteazul“- Băileşti, pentru lunea viitoare, pe 26 aprilie.Comenteaza acum

9 Comentarii

 1. gigi de Craiova said:

  Acesta este respectul profesorilr,dar mai ales al slugilor partidelor,liderii sindicali,ata de parinti si elevi.De unde ideea,ca profesorii,sa primeasca sporuri?Ce sunt in mina,lucreaza pe santiere,in medii toxice?Au cateva ore si a acelea cam lipsesc,caci nu esteposibil ca intre 8-12,barurile sunt pline.Si atunci?

 2. ADITA said:

  Nu avem nevoie de oameni competenti, crestem si educam slugi cocosate de vreme si de vremuri.Ca sa mergem…tot inapoi.

 3. gogu said:

  Pt Gigi de Craiova

  Nu stiu daca aveti copii?! Cel mai probabil nu …sau nu tineti la ei, pentru ca nu vreti sa fie educati si invatati BINE.
  Scrieti numai ca sa improscati, nu stiti nici macar despre ce vorbiti…ce sa mai vorbim de EDUCATIE!

 4. pt. nr. 3 said:

  Auzi nene cadrule didactic, dacă i-aţi învăţa pe elevi aşa cum trebuie, nu i-aţi mai chema la meditaţie să le luaţi câte 40 lei pe şedinţa de meditaţie ! Nu fă pe cinstitul, că noi părinţii vă cunoaştem prea bine apucăturile voastre …

 5. unde? said:

  Au apus vremurile in care dascalii erau apreciati si respectati. Azi invatamantul este vanat de catre politicienii care in timpul scolii nu prea au avut preocupari intelectuale. Analfabetii, corigentii, repetenti si diletantii de azi au intrat mintenas in gasca contestatarilor. Profesorii sunt asadar, umiliti si discreditati “in corpore” . Cum ajung astia la putere, cum aplica o abrambureala ( pardon o reforma ), menita sa instaureze haosul in domeniul educatiei, un mediu care convine de minune celor care “nu cetesc cartile, dar le joaca al dracului de bine”.

 6. theacher said:

  Ce pretentii sa avem de la unii concetateni, daca insusi presedintele ne ponegreste de cata ori are ocazia? La asa presedinte,asa guvern! Suntem o tara bananiera in care interesul politicienilor este sa distruga invatamantul.Doar asa vor putea pacali la nesfarsit un popor de analfabeti!

 7. PARINTE DE ELEV said:

  ACESTI ASA ZISI LIDERI DE SINDICAT SI ACOLITII LOR DIN INVATAMINT NE TRIMIT COPIII ACASA SA-SI BEA CAFEAUA IN LINISTE!!!!!! …desi sint platiti din IMPOZITELE NOASTRE!!!!!..PARINT I DE ELEVI NU MAI STATI CU MIINILE IN BUZUNARE….CHEMATI IN INSTANTA DE URGENTA PE RADA SI LUNGULESCU.VOM MERGE TOTI PARINTIICA MARTORI LA UN ASEMENEA PROCES!!!DUNEZEU SA FIE CU NOI!

 8. unul said:

  tinerii din ziua de azi(nu toti) nu prea stiu ce inseamna bunul simt si respectul.stau si ma intreb:oare parintii nu le-au aratat ce inseamna asta?are dreptate nr 6.mare pacat!daca sunt chemati parintii la scoala ca au facut ceva copiii lor,nu vor sa creada ce li se spune,dimpotriva se cearta ce profesorul in fata elevului….atunci de unde respect?v-as ruga sa incercam sa fim mai buni unii cu altii ,sa lasam jignirile si sa ne unim fortele sa vedem ce e de facut pt acesti copii.ei sunt viitorul nostru pana la urma.

 9. uniforma de elev liceal ... said:

  Un prost a propus eliminarea uniformei din licee, iar altă gaşcă de proşti a fost de acord. Prin eliminarea uniformei de elev, au avut de pierdut atât elevii cât şi părinţii. Părinţii (cei săraci) au avut de pierdut în sensul că au trebuit să cheltuie mai mulţi bani pe îmbrăcămintea elevilor, iar elevii au avut de pierdut din cauză că nu s-au mai preocupat de învăţătură, ci mai mult s-au preocupat de ţinută, de vopsit părul, de făcut unghiile, de dat cu tot felul de geluri, de făcut ciocuri şi bărbi fistichii, etc. Mare greşeală s-a făcut, prin renunţarea la uniforma liceală. Iar ca o concluzie, elevii bogaţi care vin la şcoală cu BMW-uri, aceia sunt şi cei mai proşti la carte. Având părinţii bogaţi, ei nu se mai preocupă de carte, că vine tata şi plăteşte toate examenele şi corigenţele … aceasta este România … iar profesorii să nu credă că ei nu au nicio vină …suntem în punctul de a ne exprima astfel: “la aşa profesori – aşa elevi şi viceversa … ” … iar părinţii bogaţi, au şi ei o mare vină, că nu ştiu pe ce să-şi cheltuie banii …

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 22 aprilie 2010

Actualitate

» Fabrica de şomeri
» Magistraţii din Galaţi cer arestarea consilierului Gubandru
» Suntem pe locul cinci în lume la atacuri de phishing
» Adopţia, un angajament pe viaţă
» Baschet (m): SCM-U Craiova a învins CSM Oradea, scor 76-69
» Craiova: Încătuşaţi de judecătorie, eliberaţi de tribunal
» „Dulăii“ lui Blaga, în control la IPJ Dolj
» Cum au trecut prin criză rezidenţialele din Craiova
» Profesorii doljeni au semnat că vor grevă, apoi au boicotat-o
» Craiova: Acord româno-american pentru medicină
» Constelaţia Hamlet străluceşte la Craiova
» Concurenţa va investiga participanţii la licitaţiile trucate

Local

» Românii au mers mai puţin la film anul trecut
» Fără disponibilizări în sănătate
» Azi rămânem fără apă
» Incendiu în Parcul petrolier Slăvuţa
» Recurs pentru arestarea lui Roşianu
» Scurte ştiri

Dolj

» Continuă vaccinarea copiilor
» Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul
» Craiovenii nu renunţă la uleiul comestibil uzat

Gorj

» Criminalul şi iubita sa minoră, trimişi în judecată
» Tată acuzat că şi-a violat fiicele de 3 şi 11 ani

Sport

» Armata Craiova s-a retras
» Investiţiile la stadionul „Municipal“, în pericol
» Pentru cine tragi sforile, Mircică?
» Lung senior: Silviu a fost vânat!
» Inter i-a liniştit pe extratereştri
» Atletico Madrid vrea în finală
» Larouche e mândru de Lucian Bute
» Spadasinii craioveni, opt medalii
» Rossi se reprofilează
» Să vină vacanţa!
» Încă o şansă de supravieţuire

Bani & Afaceri

» Infractorii, trimişi mai repede în judecată
» Codul de procedură fiscală, armă cu două tăişuri
» 1.600 de locuri de muncă la Târgul Angajatori de TOP
» Noi condiţii pentru producătorii agricoli
» Proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, la Consiliul Legislativ
» Taxe pentru drumuri de piatră şi pământ
» 480 de joburi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă
» Elevii doljeni oferă soluţii tinerilor cu dizabilităţi intelectuale
» Student la Automatică, pasionat de artă
» Voluntar pentru o săptămână

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia

Opinii

» Regenerarea capitalismului şi demnitatea umană – o relaţie imposibilă?

Top