13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAzi rămânem fără apă

Azi rămânem fără apă

Astăzi în Craiova furnizarea apei potabile va fi sistată pentru zece ore. Lucrările efectuate de antreprenorul general al lucrărilor de reabilitare a reţelei publice de alimentare cu apă potabilă a oraşului sunt cauza pentru care Compania de Apă Oltenia opreşte apa între orele 8.00 şi 18.00. Cartierele în care craiovenii nu vor avea apă sunt: Bariera Vâlcii, Calea Severinului, cartierul Izvorul Rece, Brestei şi 1 Mai. Celelalte zone ale oraşului nu vor fi afectate de lipsa apei potabile.
Reprezentanţii CAO precizează care sunt străzile şi zonele din aceste cartiere: „Între orele 8.00 şi 15.00, se vor monta debitmetre şi vor fi înlocuite vane, fapt care impune întreruperea alimentării cu apă potabilă în următoarele zone: în Barieră, pe străzile Parângului, Bariera Vâlcii, Viilor, Trotuşului, Cantonului până la canalul de protecţie împotriva inundaţiilor. Pe Calea Severinului este afectată zona cuprinsă între hotelul «Grimm» până la pasarela de pe Centura de Nord a Craiovei. Întreruperea va afecta în întregime cartierul Izvorul Rece. În Brestei, nu va fi apă pe bulevardul Râului, strada Brestei, Fulger până în Cernele. Nici abonaţii de pe străzile Eroul Necunoscut, Mangaliei, Elie Georgescu, Pui de Lei, Nectarului, Motru şi aleile adiacente, Ogorului, Fragilor şi aleile adiacente, Poligonului nu vor avea apă. De asemenea, este sistată furnizarea şi pe strada Căpşunilor şi aleile adiacente, strada Bâlteni şi aleile adiacente, strada Ţicleni, strada Zăvoiului, Spiru Haret, Grădiştei, Romaniţelor, Pelendava, Aleile 4, 5 şi 6 Brestei, strada
Fermierului şi Eliza Opran. În cartierul 1 Mai, nu va fi apă pe bulevardul Ştirbei Vodă, strada George Bibescu, strada Râului, Tabaci şi Gheorghe Doja. Inclusiv Platforma industrială de Vest a oraşului“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şef birou relaţii cu publicul CAO.
Între orele 15.00 şi 18.00 se vor efectua lucrări de readucere la parametrii hidraulici iniţiali ai reţelei de distribuţie a apei potabile în zonele în care s-a efectuat montarea de vane. Craiovenii sunt atenţionaţi că manevrele de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă pot afecta calitatea apei. Din acest motiv, cetăţenii sunt avertizaţi să nu consume apă imediat după revenirea acesteia în reţelele de furnizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII