5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficant de persoane, după gratii

Traficant de persoane, după gratii

http:http://www.youtube.com/watch?v=lgtJaJ_6Te0
Un bărbat din comuna doljeană Poiana Mare a fost arestat preventiv sâmbătă, fiind suspectat că a racolat, traficat şi exploatat prin muncă şi sexual, în Italia, mai multe persoane. Potrivit reprezentanţilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, ofiţerii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane, sub supravegherea unui procuror DIICOT, au făcut investigaţii şi au obţinut dovezi împotriva lui Petre Vintilă, de 34 de ani, din comuna Poiana Mare, suspectat de trafic ilegal de persoane.
Oamenii legii au stabilit că Vintilă a racolat mai multe persoane din Dolj între 2008 şi 2010, pe care le-a transportat în Italia şi apoi le-a exploatat prin muncă în diferite localităţi din regiunea Calabria. Bărbatul folosea reţeta clasică a traficanţilor: le promitea victimelor locuri de muncă în Peninsulă, însă, odată ajunse acolo le lua actele şi le cerea bani pentru transport. Pentru că victimele nu aveau nici un ban, acestea erau obligate să muncească pentru a strânge banii cu care să îşi achite transportul, sume la care erau percepute dobânzi usturătoare. Anchetatorii au identificat şi audiat până în prezent nouă victime, însă se bănuieşte că sunt mult mai multe. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că, în luna martie, Vintilă a racolat o minoră din judeţul Dolj, pe care a dus-o în Italia şi apoi a obligat-o să se prostitueze. Din exploatarea victimelor sale, Vintilă a obţinut aproximativ 40.000 de euro.
Oamenii legii au obţinut informaţii că acesta urmează să plece din nou în Italia cu noi victime şi l-au reţinut în trafic. În maşina sa au fost găsiţi mai mulţi bărbaţi pe care traficantul îi ducea în Italia. În baza probelor strânse de anchetatori în acest caz, Vintilă a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă magistraţii Tribunalului Dolj au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII