10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de şoferi amendaţi

Sute de şoferi amendaţi

Acţiunea la nivel naţional anunţată vineri de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a făcut sute de „victime“ în Craiova şi în judeţul Dolj, 700 de şoferi fiind amendaţi pentru încălcarea normelor rutiere.
Potrivit datelor centralizate de IGPR, în urma acţiunii desfăşurate sâmbătă, între orele 10.00 şi 22.00, la nivel naţional, au fost constatate 150 de infracţiuni, iar peste 770 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. Din totalul permiselor suspendate, 242 au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare, 195 pentru depăşirea vitezei de deplasare cu mai mult de 50 km/oră, iar 143 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
În judeţul Dolj au fost scoşi în trafic 82 de poliţişti, care au acţionat cu 14 radare. Au fost ridicate 18 permise de conducere, dintre care trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cinci pentru neacordare de prioritate pietonilor, şapte pentru depăşire neregulamentară, un permis pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru alte abateri. De asemenea, au fost constatate 12 fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, dintre care nouă la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au dat peste 700 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei. Pe lângă această acţiune, poliţiştii de la Rutieră au executat şi altele, la nivel local. Astfel, vineri şi sâmbătă, agenţii prezenţi în trafic au controlat peste 300 de autovehicule, fiind constatate 222 de contravenţii. Au fost sancţionaţi 126 de şoferi pentru depăşirea vitezei regulamentare, 35 pentru că nu purtau centura, 20 care foloseau telefonul mobil în timpul mersului, valoarea totală a amenzilor fiind de 17.680 de lei. Poliţiştii se laudă că pe toată durata acţiunii de sâmbătă, atât la nivelul judeţului Dolj, cât şi la nivel naţional, nu a fost înregistrat nici un accident rutier mortal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII