Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Dansatorii de la Palatul Copiilor merg la San Remo
Trupa de dans a Palatului Copiilor din municipiul Târgu Jiu va reprezenta România, alături de o altă trupă, la Festivalul de dans de la San Remo. În Italia vor pleca 12 elevi de liceu, membri ai trupei de dans, şi trei cadre didactice. Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor, a declarat că excursia în Italia se va desfăşura în perioada 19-29 aprilie, festivalul urmând să aibă loc între 23 şi 25 aprilie. Pregătiţi de profesoara Claudia Mălăescu, elevii au dansat pe diferite scene din ţară şi nu numai, experienţa de la San Remo fiind, pentru unii dintre ei, la a doua ediţie. „Nu vrem să fie o simplă excursie, vom opri la Viena, Gratz, Veneţia şi în multe alte locuri. Este vorba, în totalitate, de fonduri extrabugetare. Sunt mulţi sponsori, care au dorit să rămână anonimi, altfel nu am fi putut merge“, a spus Pompiliu Ciolacu.

Probleme financiare la Crucea Roşie
Filiala gorjeană a Crucii Roşii Române se confruntă cu probleme de ordin financiar în această perioadă, dat fiind faptul că unitatea nu este subvenţionată de la buget. Din păcate, problemele financiare nu au mai permis distribuirea de pachete cu alimente persoanelor nevoiaşe. „În acest an, din cauza crizei financiare, numărul cotizanţilor şi al donaţiilor a scăzut. Mai mult, pentru că filiala nu este subvenţionată de la bugetul de stat, trebuie să asigurăm bunul mers al activităţilor zilnice, precum şi să menţinem ritmul de acordare a ajutoarelor. Am reuşit totuşi să dăm ajutoare materiale în sumă mică pentru patru familii sărace din Târgu Jiu şi Rovinari, banii provenind din cotizaţii mai vechi şi sponsorizări“, a spus Grigore Bunăiaşu, directorul filialei. În 2009, Crucea Roşie a încasat din donaţii suma de 19.650 de lei şi alţi 44.000 de lei din sponsorizări. Anul trecut, numărul cotizanţilor Crucii Roşii a fost de 4.300, în scădere faţă de 2008 şi 2007, când s-au înregistrat 7.914, respectiv 9.420 de persoane cotizante.

Peste 100 de şomeri au devenit angajaţi
130 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în cursul săptămânii trecute, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Ana-Maria Niculescu.
În prezent, la sediul AJOFM Gorj a fost afişată lista cu locurile de muncă disponibile: până pe 15 aprilie, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru 330 de posturi vacante. La începutul lunii aprilie, rata şomajului în judeţul Gorj era de 11,9%, iar numărul şomerilor – de 17.871.
„Zilnic, agenţii economici din judeţ fac angajări, acesta fiind şi motivul pentru care a scăzut atât de mult numărul locurilor vacante. În această săptămână, oferim 330 de slujbe, majoritatea pentru persoanele cu studii medii sau cu specializări profesionale. Cei interesaţi pot opta pentru posturi de agent pază, bucătar, muncitor necalificat, lucrător gestionar, maşinist, şofer autobuze şi autocamioane, sudor, zidar, zugrav şi multe altele. Din păcate, pentru persoanele cu studii superioare şi medii sunt disponibile doar opt posturi de inginer construcţii civile, inginer electromecanic, jurisconsult, tehnician agronom şi tehnician constructor. Pentru tinerii absolvenţi de liceu, promoţia 2009, nu există decât un singur loc de muncă, cel de lucrător gestionar“, a precizat Ana-Maria Niculescu.

Exit mobile version