24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cursa pe tocuri, câştigată de un bărbat
Australienii nu au reuşit să doboare recordul mondial pentru cea mai mare cursă de alergare pe tocuri. După cum informează Tgcom.it, doar 80 de persoane s-au aliniat la start, mult prea puţine pentru ca organizatorii să îşi poată atinge obiectivul. În ciuda numărului mic de participanţi, cursa a avut totuşi loc, mai ales că avea şi un scop caritabil. Spre surprinderea tuturor, marele câştigător al competiţiei a fost un bărbat. După cum se ştie, cursele pe tocuri de peste opt centimetri au devenit o obişnuinţă în întreaga lume. Astfel de concursuri sunt cunoscute sub numele de „Stiletto Run“ şi sunt un eveniment de mare succes în toate colţurile lumii, din Olanda, Germania, Suedia şi până în Rusia.

Vampiri împotriva americanizării

Universitatea britanică din Hertfordshire a organizat un congres al vampirilor, pentru a combate fenomenul americanizării totale a genului literar dedicat lui Dracula şi urmaşilor săi. Participanţii la eveniment sunt invitaţi ca timp de două zile să ia parte la dezbateri pe tema nemuritorilor „consumatori de sânge“, ei urmând să fie invitaţi la un bufet la care mâncărurile vor fi servite direct din sicrie. Evenimentul, organizat sub numele de „Open Graves, Open Minds: Vampires and the Undead in Modern Culture“ („Morminte deschise, minţi deschise: vampirii şi nemuritorii în cultura modernă“), va include dezbateri pe teme precum „Adolescenţi nemuritori“, „Nemuritori homosexuali“ sau „Dragoste nemuritoare“. Profesoara de literatură Sam George a explicat că până acum vampirii erau subiectul de roman preferat al scriitorilor britanici, însă filme şi seriale precum „Twilight“ sau „True Blood“ au americanizat vampirii moderni. „Voi aduce vampirii britanici înapoi unde le este locul“, a spus George, care în prezent susţine un curs de masterat în domeniul literaturii cu vampiri.

Pe jos, spre Africa de Sud

Un suporter al naţionalei de fotbal a Serbiei a pornit spre Africa, pentru a-şi urmări idolii pe teren. După cum informează Krone.at, Sasa Jovic, de 39 de ani, va parcurge pe jos 16.000 km pentru a putea vedea primul meci al naţionalei sale din Grupa D a Cupei Mondiale, pe 13 iunie. Aventura lui Jovic a început din oraşul său natal, Cacak. „Am decis să merg pe jos până în Africa de Sud. În drumul meu voi face autostopul şi voi folosi transportul în comun de fiecare dată când va fi posibil. Plănuiesc această excursie de peste un an. Voi călători prin Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia şi Botswana şi sper ca echipa naţională să îmi dea destule motive de bucurie atunci când voi ajunge acolo“, a declarat suporterul sârb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS