12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil devorat de câini

Copil devorat de câini

Poliţiştii craioveni au fost sesizaţi, marţi seară, prin 112, despre faptul că un băieţel de doi ani şi jumătate a dispărut din baraca în care locuia împreună cu părinţii săi, situată în incinta Târgului de Săptămână Romaneşti. Apelul prin 112 a fost făcut de Constanţa Lăutaru, de 44 de ani, mama copilului. Mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi, împreună cu agenţi de pază ai târgului, dar şi cu părinţii şi rudele copilului au început căutarea acestuia. În scurt timp, poliţiştii au descoperit cadavrul băiatului într-o baltă de sânge, la aproximativ 100 de metri de baraca în care locuia, lângă un tomberon din incinta târgului. Pe corpul copilului au fost observate mai multe leziuni şi escoriaţii, provocate, cel mai probabil, de câini. Pe o alee, în apropierea tomberonului au fost găsite o pată de sânge şi urme de frânare ale unei maşini, care indicau posibilitatea ca micuţul să fi fost lovit de un autoturism şi după aceea să fi fost devorat de animale. Cadavrul a fost ridicat şi dus la morga Spitalului Municipal nr. 2 din Craiova, pentru efectuarea necropsiei. Medicii legişti au stabilit că decesul copilului a survenit în urma hemoragiei externe provocate de multiplele muşcături de câini.

Câini crescuţi în târg

Autorităţile locale şi reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor spun că nu pot face mare lucru în privinţa câinilor din Târgul Romaneşti, cei mai mulţi fiind hrăniţi chiar de persoanele care locuiesc acolo.
Reprezentanţii Serviciului Public de Salubritate Craiova au explicat că Serviciul de ecarisaj nu a fost solicitat să intervină până acum în Târgul Romaneşti pentru a ridica animalele fără stăpân. „Am avut sesizări şi am intervenit în cartierul 1 Mai, însă pentru Târgul de Săptămână nu am fost solicitaţi. Noi putem interveni numai la solicitarea cetăţenilor, iar de acolo nu am avut“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova.
De cealaltă parte, cei de la protecţia animalelor spun că nu îşi pot face treaba în Târgul Romaneşti pentru că îi alungă cei care locuiesc acolo. „Am încercat să intrăm acolo pentru a-i steriliza, dar am fost luaţi la goană cu pietre. Cei de acolo se opun sterilizării sau ridicării câinilor“, a explicat Oana Popescu, preşedinta Asociaţiei „Speranţă pentru Animale“.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII