16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpărgători de tot râsul

Spărgători de tot râsul

În Craiova, nici hoţii nu mai sunt ce erau odată. O dovedeşte ultimul jaf din localitate, săvârşit chiar în noaptea Învierii, când autorii faptei şi-au pierdut bara de la maşină într-o groapă din faţa casei jefuite, iar la seiful furat au reuşit să deschidă doar uşa în spatele căreia nu era nimic, nu şi pe cea a compartimentului unde se aflau bijuteriile.

Un grup de hoţi din Craiova a dat o lovitură ca la… Caracal. Aşa pare să fie jaful săvârşit în cartierul Faţa Luncii de câţiva indivizi de etnie romă, a căror victimă era o mătuşă de-a lor.

Jaf de Înviere

Noaptea de Paşte. Puţin după ora 3.00, câţiva indivizi mascaţi opresc un BMW seria 5 Break pe strada Ion Budai Deleanu. „Mascaţii“ pătrund în curtea de la numărul 5, dar nu intră în vila din faţă, ci se duc glonţ la căsuţa mai mică, din fundul curţii. Acolo stătea singură Gabiea Nistor, de 60 de ani.
Hoţii intră peste femeie, îi astupă gura să nu strige după ajutor, o „liniştesc“ cu câteva palme şi niscai pumni peste faţă, apoi o leagă cu un cearşaf, să nu fugă. Apoi oaspeţii nepoftiţi se duc direct la seiful enorm, cu două uşi, în care femeia îşi ţinea bijuteriile de aur. „Mascaţii“ iau pe sus seiful, care cântăreşte mult peste o sută de kilograme, îl pun cu greu în portbagajul BMW-ului şi pleacă. Nu fără incidente însă. După vreo 20 de metri, maşina, îngreunată, intră într-o groapă şi dă atât de puternic cu spatele de strada pietruită încât bara de protecţie posterioară rămâne chiar acolo. Hoţii însă nu-şi dau seama şi dispar în noapte cu prada.
Nu după mult timp, victima se dezleagă şi dă fuga în vecini, care sună la 112 să anunţe evenimentul. Poliţiştii, care tocmai ajunseseră acasă după alerta din noaptea Învierii, se adună în număr neaşteptat de mare la poarta femeii. Încep cercetările. Femeia reclamă că i s-a furat seiful cu circa o jumătate de kilogram de bijuterii, în valoare de aproximativ 10.000 de euro.

Bijuterii neatinse

Oamenii legii se pun pe treabă. Pornind de la bara de protecţie pierdută de autorii jafului, dar şi de la faptul că hoţii ştiau neaşteptat de bine „geografia“ casei, poliţiştii reuşesc rapid să stabilească un cerc de suspecţi. În fruntea listei erau fiii şi ginerii fratelui femeii jefuite.
Le fac o vizită acasă, dar pe cei bănuiţi nu-i găsesc. La domiciliul unuia dintre ei – Ionel Ucrain Bîcan, de 36 de ani, din Craiova – în curtea casei din Aleea Călugăreni, anchetatorii au găsit BMW-ul cu care se dăduse lovitura. În maşină s-a găsit şi seiful furat. Una dintre uşile imensului dulap blindat fusese deschisă prin tăierea balamalelor cu un flex. Înăuntru nu era însă nimic. Pe cea de-a doua uşă însă hoţii nu au reuşit să o deschidă. Poliţiştii au deschis-o, găsind înăuntru circa 400 de grame de bijuterii din aur. Pe seif, o grămadă de amprente, care nu făceau decât să-i incrimineze pe cei deja bănuiţi.
Suspecţii fuseseră daţi în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Aşa se face că luni, la o zi după jaf, câţiva dintre ei au fost prinşi.

Unul în arest

După ce i-a audiat, procurorul-anchetator de la Parchetul Judecătoriei Craiova a făcut propunere de arestare preventivă faţă de unul dintre ei – Ştefan Aurel Belu, de 22 de ani, nepotul interlopului Stelică Dragavei. Ieri, Judecătoria Craiova a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Belu.
Pentru alţi doi craioveni care ar fi luat parte la jaf – Ionel Ucrain Bîcan, de 36 de ani, şi Florin Matache, de 27 de ani – s-a înaintat o propunere de arestare în lipsă, cei doi nefiind de găsit.
Al patrulea presupus coautor – Nicolae Dumitru Dirivan, zis Chuck Norris, de 22 de ani, – este cercetat deocamdată în stare de libertate, întrucât acesta susţine că este nebun, astfel că va trebui expertizat psihiatric, pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ, deci poate sau nu să răspundă penal.
Bijuteriile n-au fost încă returnate părţii vătămate. Procedurile impun ca aceasta să facă mai întâi o descriere amănunţită a fiecărui bun furat, iar dacă întâmplător nu-şi mai aduce aminte ce bijuterii avea acolo şi cum arată fiecare, femeia are puţine şanse să le primească înapoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII