16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCanalizare înfundată din cauza unei construcţii

Canalizare înfundată din cauza unei construcţii

Locatarii a două blocuri din Drobeta Turnu Severin îl acuză pe proprietarul unei vile că din cauza imobilului lui viaţa lor s-a transformat într-un calvar.

Problemele oamenilor au început în urmă cu câţiva ani, când un avocat a cumpărat un teren sub care se afla conducta de canalizare a două asociaţii de locatari. Ei susţin că, după ce a fost construită vila avocatului, canalizarea s-a înfundat. Acum, subsolul celor două blocuri este inundat cu apă şi dejecţii, iar mirosul este greu de suportat.
„Situaţia este foarte gravă, mai ales că o să vină căldura şi mirosul o să fie şi mai greu de suportat. Apa este foarte murdară şi are aproape doi metri la subsol. Am încercat să vorbim cu domnul avocat care are vila aici, dar degeaba. A îngrădit şi aleea care ducea spre Dunăre şi nimeni nu îi zice nimic“, a spus un locatar.

Cu jalba la autorităţi

Locatarii spun că s-au adresat primăriei şi Protecţiei Mediului, însă până acum nu au primit decât promisiuni.
„Aceste blocuri au fost construite prin 1980, cu tot cu canalizarea care se ducea în Dunăre, aşa cum, de altfel, este şi normal. Nu am avut niciodată probleme până când acest avocat Dumitraşcu a cumpărat, nu ştiu prin ce metode, acest teren, despre care ştim că este al nimănui. După ce a cumpărat, a început să construiască un sediu de firmă, care apoi s-a transformat într-o vilă de toată frumuseţea. De atunci au început şi problemele noastre. Ţeava de canalizare a blocurilor care traversa terenul pe care este casa a fost deteriorată şi de atunci nu mai funcţionează, iar apa şi dejecţiile care ar trebui să se elimine din cele două blocuri se întorc înapoi la subsol. Am mers peste tot, iar singurii care se pare că şi-au dat seama de gravitatea problemei sunt cei de la Secom, care vin de două ori pe săptămână şi ne scot apa cu o vidanjă. Nu se mai poate aşa ceva!“, a declarat Vasile Nuţu, administratorul blocurilor inundate.

„Sperăm să rezolvăm această problemă“

Autorităţile cunosc situaţia, dar nu au făcut nimic pentru repararea canalizării distruse. Cel mai greu este atunci când plouă, iar mizeriile de la subsol aproape că ajung în apartamentele de la parter.
„Când plouă, apartamentele de la parter sunt aproape inundate, iar de miros nici nu mai vorbesc“, a spus alt locatar.
Reclamaţiile oamenilor au ajuns şi pe masa conducerii Societăţii de apă-canal din Drobeta Turnu Severin. Directorul instituţiei recunoaşte că problema este complicată şi că reparaţiile la canalizarea distrusă ar fi trebuit, conform legii, să fie asigurate de proprietarul vilei.
„Noi cunoaştem foarte bine situaţia de la acele blocuri pentru că acţionăm cu o vidanjă pentru a scoate apa de la subsol. Acel teren a fost revendicat în urmă cu câţiva ani şi s-au construit pe el iniţial un sediu de firmă şi o baracă metalică, după care totul s-a transformat într-o vilă. Este adevărat că în momentul construcţiei ţeava de canalizare a fost spartă, iar, conform legii, cel care a cumpărat terenul ar fi trebuit să o repare. Noi facem toate demersurile şi sperăm ca în cursul acestui an să rezolvăm această problemă“, a declarat Ilie Pisoi, directorul Secom.

Avocatul ameninţă

După mai multe încercări de a lua un punct oficial de vedere în ceea ce priveşte acuzele pe care locatarii celor două blocuri i le aduc avocatului Dragoş Dumitraşcu, am reuşit să obţinem unul. „Când eu m-am apucat să construiesc acea casă, am făcut-o cu toate avizele, am certificat de urbanism şi tot ce trebuie, aşa că nu trebuie să dau explicaţii, iar dacă vă voi mai prinde pe proprietatea mea fără acordul meu voi lua toate măsurile legale împotriva dumneavoastră sau vă voi rupe picioarele. Este proprietatea mea şi este dreptul meu să o protejez. Eu nu am încălcat nici o lege, am solicitat toate avizele de la primărie, aşa că nu o să repar nici o canalizare“, a declarat avocatul Dragoş Dumitraşcu, proprietarul vilei.
De menţionat că noi nu am intrat pe proprietatea privată a avocatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII