15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Goale pentru salariu
Asistentele de zbor ale companiei spaniole Air Comet, care a dat faliment în luna decembrie a anului trecut, au decis să pozeze goale pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află. Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, stewardesele de la Air Comet, companie care a aparţinut preşedintelui Organizaţiei patronale spaniole, Gerardo Diaz Ferran, au de recuperat, multe dintre ele, echivalentul salariului pe opt luni. „De când s-a închis compania, pe 21 decembrie, am tot organizat manifestaţii de protest, însă vedem că nimeni nu este interesat de soarta noastră. Aşa că am decis să facem un calendar, pentru a ne cere drepturile“, a explicat Adriana Ricardo, care are de recuperat peste 16.000 de euro. Alături de cele zece stewardese, în urma falimentului Air Comet şi-au pierdut serviciul peste 600 de angajaţi. „Există cazuri dramatice, familii în care soţul şi soţia au rămas peste noapte fără loc de muncă“, a mai povestit Adriana. Prin lansarea acestui calendar, stewardesele au dorit să atragă atenţia presei, acţiunea lor fiind încununată de succes. Astfel, articolul pe care cotidianul El Mundo l-a dedicat ineditului protest a fost cel mai accesat din ediţia on line. Protestul a atras însă şi criticile asociaţiilor feministe din Spania. „Situaţia e complicată, însă nu sunt de acord cu acest tip de calendar, pentru că aduce în prim-plan imaginea femeii ca obiect sexual“, a declarat preşedinta Asociaţiei Themis. „Nouă nu ne e ruşine şi nici nu cred că protestul nostru are tentă sexuală. Cel căruia trebuia să-i fie ruşine este domnul Diaz Ferran, în ziua în care a decis să nu ne mai dea salariile. Nouă nu, noi doar vrem să fim plătite“, a replicat Adriana.

Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba
Nu toate poveştile gen „Pretty Woman“ au un final fericit. A simţit pe pielea lui miliardarul american Robert Brot, care a luat-o de pe stradă pe prostituata Lindsey DeLeon, oferindu-i o viaţă plină de lux. La început, mariajul dintre cei doi părea parcă desprins din celebra peliculă cu Richard Gere şi Julia Roberts. După un timp însă, DeLeon nu a mai rezistat şi s-a întors la vechile obiceiuri. După ce a aflat, miliardarul a depus imediat actele de divorţ. Lindsey mai are însă o şansă. Robert Brot i-a transmis prin avocatul său că este pregătit să o ierte dacă îi promite că va renunţa la vechile obiceiuri.

Christina Aguilera revine cu un nou album
„Bionic“, cel de-al patrulea album de studio al Christinei Aguilera, va fi lansat pe 8 iunie, a anunţat cântăreaţa americană.
Primul single de pe acest album, „Not Myself Tonight“, considerat elementul principal al albumului „Bionic“, a fost deja lansat la sfârşitul lunii martie pe site-ul artistei. Înregistrat în propriul studio al acesteia, albumul „Bionic“ conţine „elemente electronice şi organice, iar temele abordate sunt atât vesele, cât şi introspective. Este ceva la care nu cred că se aştepta cineva… abia aştept ca fanii să asculte noul meu sound“, a declarat Christina Aguilera. Pentru acest album, vedeta a colaborat cu Sia, Le Tigre, Christopher „Tricky“ Stewart, Hill&Switch şi Ladytron, precum şi cu Linda Perry, care a mai compus pentru Aguilera piesele „Hurt“ şi „Candyman“ de pe albumul „Back to Basics“ din 2006, dar şi hitul acesteia din 2002, „Beautiful“. Precedentul material discografic lansat de Christina Aguilera, „Back to Basics“, a apărut în 2006 şi s-a vândut în 1.694.000 de exemplare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU