10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReabilitarea, la un pas de contract

Reabilitarea, la un pas de contract

Procedura de licitaţie deschisă de Primăria Craiova privind expertizarea tehnică, auditul energetic, documentaţia de avizare şi proiectul tehnic pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiu s-a finalizat. Primele imobile pentru care se va întocmi documentaţia premergătoare procesului de reabilitare sunt: blocul 11 de pe str. Iancu Jianu, blocurile 1 şi 2 de pe str. Maria Tănase, precum şi blocurile 3, 4, 7, 20, 23, 26, G, I1, E1, E3, E4, I2, I4, I5 de pe bulevardul Nicolae Titulescu.

Rezultatele licitaţiei privind atribuirea contractului de întocmire a documentaţiei pentru minimum 56 de blocuri, cu 32.704 metri pătraţi de suprafaţă utilă, şi maximum 175 de blocuri, cu o suprafaţă utilă de 260.304 metri pătraţi, indică firmă favorită, Proiect Bucureşti. Reprezentanţii Serviciului Achiziţii Publice din cadrul primăriei au lăsat să se înţeleagă că societatea a obţinut cel mai mare punctaj dintre cele zece participante. Rapiditatea cu care se va încheia contractul ţine de validarea bugetului local de către prefectul judeţului Dolj, moment în care autorităţile locale vor face publice condiţiile contractului. Costul întregii afaceri ar aduce firmei câştigătoare 6,71 milioane de lei.
„Contractul-cadru va fi încheiat pe o perioadă de patru ani. În program sunt înscrise 175 de blocuri, dar în funcţie de banii de la buget vor avea întâietate asociaţiile care au depus primele documentaţia necesară şi contractul de mandat. Între acestea se înscriu asociaţiile din zona Nicolae Titulescu, cum ar fi Asociaţia Iancu Jianu, Asociaţiile 1 şi 3 Nicolae Titulescu“, a declarat Marian Giubelan, reprezentantul Serviciului coordonare asociaţii de proprietari din Primăria Craiova.

Între aşteptare şi renunţare

Asociaţiile de proprietari aflate între primele pe lista reabilitării aşteaptă ultima ofertă din partea municipalităţii. Adică preţul pe care locatarii îl au de achitat. „Într-adevăr, noi ne-am înscris printre primii în proiect. Avem documentaţia depusă pentru 12 blocuri. Dar toate până la preţ, motiv pentru care ne-am văzut obligaţi să scoatem din program unele scări. Locatarii nu sunt de acord cu suma vehiculată, 700 de euro, şi, în fapt, ei sunt cei care plătesc preţul“, a spus Traian Gruia, administratorul Asociaţiei nr. 3 Nicolae Titulescu.
Lista celor 175 de imobile care urmează să fie reabilitate termic în următorii patru ani a fost făcută public de către municipalitate odată cu caietul de sarcini. Cele mai multe sunt situate în zonele Nicolae Titulescu şi Nanterre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII