20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria şi locatarii, în tandem la curăţenie

Primăria şi locatarii, în tandem la curăţenie

Lucrătorii de la primărie nu-şi mai fac, anul acesta, simţită prezenţa masiv în perimetrul asociaţiilor de proprietari, adică în grădinile blocurilor. Fondurile limitate, dar şi apariţia unor noi spaţii verzi date în administrarea RAADPFL din cadrul Primăriei Craiova lasă cel puţin 400 de hectare, zone verzi din cartierele de locuinţe, în grija locatarilor. Prin urmare, aceştia trebuie să se ocupe de amenajările de primăvară pe care doresc să le facă în propriile grădini.
Tot ce le mai poate oferi regia sunt 12 km de gărduleţ metalic şi gard viu pentru delimitarea spaţiului din jurul blocului. „Pentru curăţenia din perimetrul imobilelor de locuinţe avem în această perioadă echipe de muncitori care sunt prezente în cartierele Brazda lui Novac, Valea Roşie, 1 Mai. În privinţa zonelor verzi din faţa blocurilor, continuăm acţiunile demarate anul trecut de plantat gard viu şi instalarea de gărduleţ metalic. Acum, de exemplu, instalăm pe strada Romul. Extinderea zonelor verzi din oraş, dar şi fondurile limitate care ne-au fost destinate ne schimbă în acest an planul de acţiune. Dacă proprietarii condominiilor îşi amenajează singuri zonele din imediata vecinătate ne bucură. De altfel, este cunoscut că bunii gospodari nu aşteaptă angajaţii primăriei. Îşi fac singuri curăţenie, îşi amenajează spaţiul verde din faţa blocului“, a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova
Este şi cazul Asociaţiei de proprietari nr. 5 din cartierul 1 Mai. Reprezentanţii asociaţiei au mobilizat la curăţenia de primăvară toţi angajaţii, femeile de serviciu şi instalatorii. Cu toţii s-au ocupat de curăţenia grădinilor din faţa celor 32 de blocuri din asociaţie, dar şi de deratizarea subsolurilor. „Angajaţii de la asociaţie au făcut curat în faţa blocurilor. Mai departe de îngrijirea lor se ocupă locatarii. Noi vrem să ne cumpărăm singuri gard viu şi să plantăm la blocuri, acolo unde nu există sau a fost distrus. Am văzut şi muncitorii de la RAADPFL că lucrează în zonă“, a spus preşedintele Asociaţiei nr. 5, Victor Stamin.

 Curăţenie cu forţa nu se face

La cealaltă extremă sunt locatarii care consideră că nu este datoria lor să întreţină domeniul public. „Pentru unii dintre locuitorii urbei este greu să-i faci să înţeleagă că este firesc măcar să păstreze în stare bună ce fac angajaţii regiei. Noi putem să le aplicăm amenzi pentru că nu menţin curăţenia, dar nu îi vom determina în acest mod să se îngrijească de spaţiul de lângă bloc. Sunt mai degrabă reguli care ţin de un anumit grad de civilizaţie, dar şi responsabilitate“, susţine Dan Dobrescu, şeful Serviciului Control, Gospodărire Comunală din Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII