10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn copil a încercat să se sinucidă

Un copil a încercat să se sinucidă

Un băiat din comuna Valea Mare, judeţul Olt, care a încercat să se sinucidă, vineri, pentru că părinţii nu i-au dat bani suficienţi ca să îşi cumpere haine pentru Paşti, respiră cu ajutorul aparatelor. Minorul este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Florin B., minorul de 14 ani, din satul Zorleasca, din comuna Valea Mare – Olt, care a încercat vineri să se sinucidă, după o ceartă cu părinţii, este ţinut în viaţă de aparate. Copilul este internat în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar medicii fac tot posibilul să îi salveze viaţa. „Minorul a fost adus la spital în stare critică. După ce i-am stabilizat respiraţia, i-am indus o comă pentru a-i fi protejat creierul. Sâmbătă seară, starea lui s-a înrăutăţit şi a fost intubat. La fel este şi în prezent, dar e bine din punct de vedere neurologic. Răspunde la stimuli, deschide ochii, mişcă mâinile şi picioarele, ceea ce e un lucru foarte bun“, a spus medicul neurolog, Renică Diaconescu.
Băiatul a vrut să se sinucidă pentru că părinţii nu i-au dat bani suficienţi ca să îşi cumpere haine de Paşti. El a fost salvat în ultimul moment, de mama sa, care l-a găsit spânzurat de o grindă. „Mi-a cerut bani pentru haine de Paşti. I-am dat doar 150 de lei, din cei 300, pe care îi aveam, să îşi ia ce vrea el. A zis că nu îi ajung banii, să îi dau mai mult, că el o să se omoare. I-am spus că nu am de unde, că restul i-am oprit ca să avem şi noi în casă. Pe urmă, m-am dus să îl culc pe cel mic, iar la un moment dat am auzit zgomot pe sală. Când am ieşit, l-am găsit spânzurat. Nu mai mişca, nu mai respira. Am strigat la soţ, a venit repede şi i-a tăiat funia de la gât, iar eu am început să-i suflu pe gură. Pe urmă am anunţat o vecină, iar ea a chemat salvarea“, a povestit mama copilului. „E cel mai cuminte copil al meu. El mi l-a crescut pe cel mic“, a adăugat, plângând, femeia.

Salvat în ultimul moment

Medicii spun că minorul a fost salvat în ultima clipă. A stat în ştreang peste zece minute, iar din cauza lipsei de oxigen, o parte din creier i-a fost afectată. Acum, doctorii fac tot ce pot pentru ca băiatul să îşi revină complet şi să nu rămână cu sechele. „Copilul a fost salvat în ultimul moment. Mama sa l-a zdruncinat, i-a făcut respiraţie artificială, iar minorul şi-a revenit şi a început să respire. Noi, medicii, am lucrat foarte mult în echipă şi ne bucurăm nespus că l-am salvat. Copilul are 50% şanse să îşi revină complet, dar totul este să nu apară complicaţii“, a mai spus Renică Diaconescu.
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. „Se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând să fie luate măsuri în consecinţă“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Poliţiştii spun că, dacă părinţii minorului vor fi găsiţi vinovaţi pentru cele întâmplate, aceştia vor răspunde în faţa legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII