10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVot pentru arestarea senatorului

Vot pentru arestarea senatorului

Senatul a aprobat ieri cererea de arestare a lui Cătălin Voicu. Chestor al Senatului, Constantin Dumitru (PD-L), a anunţat că din totalul de 137 de senatori au fost exprimate 112 voturi, dintre care 70 pentru, 40 împotrivă, în timp ce două au fost anulate.
„Ca urmare a faptului că în urma votului exprimat a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, în conformitate cu dispoziţiile articolului 72, alineat 2 din Constituţie, ale articolului 94 din Legea privind statutul senatorilor şi deputaţilor, precum şi ale articolului 173 din Regulamentul Senatului, Senatul încuviinţează solicitarea transmisă Ministerului Justiţiei privind cererea Parchetului General de pe lângă ÎCCJ, DNA, de arestare preventivă a inculpatului Cătălin Voicu, în dosarul 310/P/2009, senator în Parlamentul României“, a prezentat Dumitru.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat ieri că va transmite „neîntârziat“ ministrului justiţiei hotărârea Senatului, prin care se încuviinţează solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu.
„Vă informez că votul plenului Senatului se va concretiza printr-o hotărâre pe care o voi semna în calitate de preşedinte al Senatului, prin care se încuviinţează solicitarea transmisă de Ministerul Justiţiei. Prezenta hotărâre se comunică ministrului justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, partea I. Această hotărâre va fi comunicată neîntârziat ministrului justiţiei, devenind opozabilă şi activă din momentul publicării în MO“, a prezentat Geoană.
Conform procedurii, avizul dat de Senat va fi trimis ministrului justiţiei, apoi va ajunge la procurorul general, care îl va trimite, mai departe, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii DNA vor decide ce soluţie dau în acest caz. Direcţia Naţională Anticorupţie poate să emită ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să ceară instanţei arestarea preventivă. Altă variantă este ca DNA să ceară direct Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a senatorului Cătălin Voicu. Ultima soluţie, cel mai puţin probabilă, este ca DNA să nu mai solicite deloc arestarea preventivă a lui Voicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU