Vineri se opreşte apa

Autori


Compania de Apă „Oltenia“ va sista furnizarea apei potabile, vineri, 26 martie, între orele 8.00 şi 21.00, în cartierele Lăpuş, Brestei şi Izvorul Rece. De asemenea, se va opri apa între orele 8.00 – 18.00 şi în următoarele zone: cartier Lăpuş, zona cuprinsă între Calea Bucureşti, b-dul Decebal, SC IUG SA, strada Drumul Apelor: blocurile: A14-A22, Căminele de Nefamilişti, blocurile U1- U12, blocurile O1 – O16, Service „Automotor“ de sub dala pietonală, Şcoala Generală „Mihai Eminescu“, Creşa nr. 4; cartier Brestei, zona cuprinsă între străzile Râului, Brestei, Fulger până în cartierul Cernele, străzile: Eroul Necunoscut, Mangaliei, Elie Georgescu, Pui de Lei, Nectarului, Motru şi aleile adiacente, Ogorului, Fragilor şi aleile adiacente, Poligonului; cartier Severinului, de la intersecţia străzii Severinului cu strada Maria Tănase până la pasarela de pe Centura de Nord, strada Toporaşi, blocurile: A307-A311, A317- A 320 şi străzile adiacente: Micşunele, Nufărului, Macului, Verdi, Tufănele, Albăstrele, Trifoiului, Pârâului, cartier Izvorul Rece, platforma industrială de vest a Craiovei.

Din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă până la limpezirea acesteia.Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. apa bunaaa said:

    Si cu apometrele ce facem domnilor de la compania de apa veniti sa le opriti pina se limpezeste apa ,care e vai mama ei si asa?????

  2. Deuteriu said:

    Nimic nou sub soare: se opreşte apa! Se mai schimbă câteva vane, câteva ţevi ruginite, din acelaşi sistem putred de aprovizionare cu apă al Craiovei. Peste 50% din producţia de apă a Regiei se duce în pământ, dar costurile le suportă contribuabilii. Că apometrele înregistrează şi noroiul care curge pe ţeavă, asta e başca! Asta în singurul oraş din ţară în care fiecare contribuabil plăteşte o taxă pe apa pluvială, adică pe ploaie şi ninsoare! Ce să mai zicem că, în sistemul de termoficare, fiecare amarat de înregistrarea consumului de apă caldă porneşte din momentul în care este deschis robinetul, uneori fiind nevoie şi de 15 – 20 de minute ca să vină apa caldă! Aici se poate rezolva problema: soluţia este centrala termică de apartament. Dincolo de toate vocile care pun sub semnul întrebării această idee, eu am scăpat de gloată acum şase ani şi sut foarte mulţumit atât de costuri, cât şi de confort: nu există grad de comparaţie: Vecinii mei plătesc aproximativ 350 – 400 lei, două camere, două sau trei persoane, iar eu aproximativ 100 – 120 gazul şi încă 30 – 40 de lei apa rece. Asta iarna, bineînţeles, vara gazele nu sar de 15 – 20 de lei, asta însemnând apă menajeră baie, bucătărie şi aragaz. Ca idee, la mine în bloc, metrul cub de apă caldă are un scor de îngheţi: 12 RON! Ce vreau să scot în evidenţă cu toate astea? E singura metodă ca pe total, să mai reduci cheltuielile din bugetul familiei. Dacă tot plăteşti noroiul de pe coloana rece, măcar nu le mai acoperi pierderile din sistemul de termoficare şi apă caldă, stopând subţierea bugetului. Ţinând cont că aceste probleme există în Craiova dinainte de 1967, an în care a fost dată în funcţiune aducţiunea Izvarna – Craiova, e clar că nu există şanse ca în viitorul apropiat să se înregistreze o ameliorare a situaţiei. Numai din 1990 s-au îngropat sume colosale în reţeaua subterană de apă a Craiovei şi tot degeaba: nu se vede nici o schimbare în bine! Aşadar, fiecare contribuabil trebuie să reconsidere modul de abordare a cheltuielilor şi veniturilor în privinţa bugetului familiei.

  3. a said:

    Intr-adevar, foarte grav, mai ales daca se schimba “turbitatea” apei 🙂

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 martie 2010

Actualitate

» Poliţist din Olt, reţinut de procurorii DIICOT
» Pensionar în România
» Craiova: Parcul Tineretului a luat apă
» Craiova: Au dispărut pavelele din trotuar
» Craiova: S-a deschis Punctul de Recoltare Synevo
» Craiova: A început audierea romilor săltaţi din Băileşti
» Olt: 125 de transportatori de mărfuri, amendaţi într-o zi
» Gorjeancă reţinută pentru şantaj
» Gorj: Poliţiştii, la film de ziua lor
» Morţii fac dializă la Spitalul Judeţean
» Proiectul noii Constituţii a Republicii Moldova a fost definitivat
» Batjocură de drum pe bani publici
» Craiova: Cine încarcă factura?
» SIF Oltenia riscă o decapitalizare de 40 de milioane de euro

Local

» Coco şi-a dezamăgit antrenorul
» Solomon, în celulă cu opt paturi
» A murit în piaţă
» Vineri se opreşte apa
» Luna Pădurii, marcată prin diverse activităţi de ecologizare
» Scurte ştiri
» Milioane de hectare au nevoie de custozi şi finanţare

Dolj

» Tavanul grădiniţei din Cârcea s-a prăbuşit

Gorj

» Prefectura Gorj va fi pichetată de cei de la Energoconstrucţia

Sport

» „Briliantul“, rupt pentru opt luni!
» Ribery, pe banca de rezerve
» Meciuri regizate în Serie A
» Avocatul lui Mutu, în aşteptarea deciziei
» Radu Voina strigă catalogul
» Maike Cioacă revine la Baku
» Gallovits, eliminată în calificări la Miami
» Două victorii pentru tenismenii craioveni
» Oltenii atacă Ardealul
» „Dacă aş da timpul înapoi, nu aş mai pleca“

Bani & Afaceri

» O alunecare de teren a izolat patru localităţi mehedinţene
» „Pastorala Floriilor“, la Stăneşti
» Bani de la guvern pentru regularizarea unui râu
» Senator bun de arestat
» Agricultorii nu mai primesc subvenţii

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Scurte ştiri
» Horoscop
» Lecţii de stil de la persoanele de vârsta a treia
» Idei pentru o ţinută de primăvară
» Borş cu perişoare din dovlecei
» Monodactylus Argenteus, un peşte de acvariu

Top