Tavanul grădiniţei din Cârcea s-a prăbuşit

Autori


„Îngeraşii“ de la Grădiniţa din Cârcea, împreună cu educatoarea lor, au trecut printr-o spaimă de nedescris, după ce din tavan a căzut o bucată de tencuială de peste trei metri. Grădiniţa a fost reabilitată acum trei ani de firma Challange. Însă, managerul unităţii de învăţământ vede  doar partea plină a paharului: firma care a realizat lucrările a fost „serioasă“, iar în cel mai rău caz doar educatoarea putea fi strivită de tencuială…

Cei 20 de preşcolari de la grupa mijlocie „Îngeraşii“ a Grădiniţei din Cârcea au trecut ieri-dimineaţă prin clipe de coşmar. O bucată de aproximativ trei metri de tencuială din tavanul clasei s-a prăbuşit. Din cele povestite de angajaţii grădiniţei, copiii au fost scoşi din încăpere de către educatoare, după care, din cauza emoţiilor, aceasta a leşinat. Clădirea în care micuţii îşi desfăşoară activitatea a fost reabilitată în urmă cu trei ani. Peste 400.000 de lei au fost investiţi pentru reabilitarea acestui imobil, fost cămin de elevi, lăsat în paragină din 1994. „Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat. Clădirea a fost reabilitată cu bani grei, de la Ministerul Educaţiei, în 2007. Alţi bani i-am investit noi, Primăria Cârcea, pentru canalizare, apă şi încălzire centrală. Îmi amintesc foarte bine că am avut foarte multe discuţii în contradictoriu cu directorul Grupului Şcolar Agricol Cârcea, director şi la grădiniţa din localitate, pentru investiţia aceasta. De la început i-am spus că nu are sens să irosească atâţia bani în reabilitarea unei clădiri vechi. Cu suma pe care a primit-o în acele timpuri, putea construi o clădire nouă. Acest director a dovedit proaste calităţi de manager, dar şi de director, în urmă cu câţiva ani a avut promovabilitate zero la examenul de bacalaureat. Despre incidentul nefericit de astăzi (ieri – n.r.) nici nu m-a anunţat, am aflat din alte surse şi am mers să văd ce s-a întâmplat acolo“, a spus Valerică Pupăză, primarul comunei Cârcea.

„Se putea întâmpla o nenorocire!“

Angajaţii liceului la care este structură Grădiniţa Cârcea erau ieri în stare de şoc. „Se putea întâmpla o nenorocire!“, spuneau toţi îngroziţi. Oamenii au povestit coşmarul prin care educatoarea Marcela Chipirlin a fost nevoită să treacă. „Pe la 9.30 tavanul a început să trosnească. Educatoarea a scos copiii din sala de curs, a încercat să îi liniştească, după care, speriată, a căzut la pământ. A leşinat. Micuţii au fugit în toaletă plângând. A fost nevoie de aproape o oră să îi liniştim! Dacă tavanul cădea pe ei, îi omora. Colţul biroului pe care a căzut tencuiala s-a rupt. Toate lucrările în această clădire au fost făcute de mântuială. Şi în sala în care îşi desfăşoară activitatea grupa mare se vede că tavanul stă să cadă, ţevile de la calorifere sunt curbate, caloriferele curg, canalizarea a fost la un pas de a se înfunda. S-a plătit un sac de bani pentru aceste investiţii de mântuială“, au declarat mai mulţi angajaţi ai Grupului Şcoalar Agricol Cârcea, care au dorit să îşi păstreze anonimatul de teama eventualelor consecinţe.

Din clădirea reabilitată în urmă cu trei ani au început să cadă bucăţi de tavan


Directorul Grupului Şcolar Agricol Cârcea era singura persoană calmă în urma evenimentului nefericit de ieri-dimineaţă. Primele cuvinte ale directorului Marius Buzatu au fost de laudă la adresa firmei care a realizat lucrările. „Firma Challange a realizat lucrările de care eu sunt foarte mulţumit! Au muncit pe timp de iarnă, în condiţii grele. Din cauza umezelii, toată vopseaua a trebuit refăcută, oamenii ăia chiar au muncit“. În ce priveşte nenorocirea care putea să se întâmple, directorul Buzatu a fost de părere că „doar directoarea putea fi accidentată, având biroul chiar sub porţiunea de tavan cu problemă“… „Un singur copil s-a speriat rău, în rest nu au avut nici o problemă… Am anunţat firma Challange despre ce s-a întâmplat, iar de mâine (astăzi – n.r.) va începe reparaţiile. Oricum, avem garanţie trei ani la zugrăveli şi tencuieli şi zece ani la restul lucrărilor“, a adăugat Marius Buzatu.

Recepţia lucrărilor a fost realizată în decembrie 2007. În acea perioadă, tot Marius Buzatu era director al unităţii de învăţământ şi tot el, în calitate de manager, a stabilit firma câştigătoare pentru realizarea reabilitării, în urma licitaţiei organizate de liceu.  

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a trimis un inspector de sector pentru constatarea faptelor.Comenteaza acum

9 Comentarii

 1. Dan Rotariu said:

  Nu e tavanul ci doar tencuiala, insa in capitalism nu reusim sa zugravim cu bani imprumutati cat am reusit in socialism sa construim cu banii nostri, ai poporului!

 2. Agricultorul said:

  Asa se va intampla cu toate afacerile efectuate de clientela PDL. Lucrarea facuta pe cand Buzatu mai era director, a scos la iveala o serie de infractiuni financiare, care de altfel au dus la demisia infractorului de director. In toamna venise o directoare in care ne puneam mari sperante cu totii, elevi, parinti, cadre didactice si nedidactice, dar cum PDL-ul a revenit la putere si-a repus infractorul in functie. Caci, doar cine poate musamaliza deturnarea de fonduri publice.
  Primare, doar in tine ne este speranta!

 3. flu said:

  Ba da sunteti nebuni, ce vina are directorul ca nu sta tencuiala pe pereti sau ca se crapa zugraveala.

 4. de geo said:

  Nu murea nimeni ca era doar tencuiala nu mai tragediati atat de mult gazetarii…..

 5. patru simona said:

  agricultorule, du-te si raneste la vaca pana iti iese teoria conspiratiei din cap.
  articolul are comentarii malitioase si fapte inchipuite. nu face deloc referire la conditiile decente (caldura fara fum din soba, luminozitate, jucarii noi etc) in care invata “ingerasii” si care pana acum 4-5 ani erau ca in anii 60.
  dar oricum, asta nu ma mira caci toata media reduce scoala doar la faptele superficiale care nu mai au legatura cu educatia.

 6. hmmmm said:

  cine bai, tziganoiu ala e “minegeru” gradinitei ????? pai isi merita soarta oamenii din carcea care au copii la gradinita

 7. cineva said:

  Dosare penale la cei care au facut lucrarile. Asa se face in tarile civilizate.
  In unele , ca China se face economie la hartie si sunt impuscati la zid alaturi de directorul gradinitei.

 8. ani said:

  FRATILOR !!!!!!!!!!!!ATUNCI CAND SE CASTIGA O LICITATIE PRIMARUL NU SE GANDESTE………DOA R LA EL SA ISI CUMPERE MASINI SI SA ISI FACA ALTE DISTRACTI DAR LA FAPTUL CA VA FI UN COPIL IN PERICOL…….NU!!!! ,AR PUTEA FI NEPOTUL SAU CHIAR COPILUL LUI………..ACEST LUCRU SE VA INTAMPLA MEREU…PT CA ASA E ROMANUL SA FURE DIN TOATE PARTILE

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 martie 2010

Actualitate

» Poliţist din Olt, reţinut de procurorii DIICOT
» Pensionar în România
» Craiova: Parcul Tineretului a luat apă
» Craiova: Au dispărut pavelele din trotuar
» Craiova: S-a deschis Punctul de Recoltare Synevo
» Craiova: A început audierea romilor săltaţi din Băileşti
» Olt: 125 de transportatori de mărfuri, amendaţi într-o zi
» Gorjeancă reţinută pentru şantaj
» Gorj: Poliţiştii, la film de ziua lor
» Morţii fac dializă la Spitalul Judeţean
» Proiectul noii Constituţii a Republicii Moldova a fost definitivat
» Batjocură de drum pe bani publici
» Craiova: Cine încarcă factura?
» SIF Oltenia riscă o decapitalizare de 40 de milioane de euro

Local

» Coco şi-a dezamăgit antrenorul
» Solomon, în celulă cu opt paturi
» A murit în piaţă
» Vineri se opreşte apa
» Luna Pădurii, marcată prin diverse activităţi de ecologizare
» Scurte ştiri
» Milioane de hectare au nevoie de custozi şi finanţare

Dolj

» Tavanul grădiniţei din Cârcea s-a prăbuşit

Gorj

» Prefectura Gorj va fi pichetată de cei de la Energoconstrucţia

Sport

» „Briliantul“, rupt pentru opt luni!
» Ribery, pe banca de rezerve
» Meciuri regizate în Serie A
» Avocatul lui Mutu, în aşteptarea deciziei
» Radu Voina strigă catalogul
» Maike Cioacă revine la Baku
» Gallovits, eliminată în calificări la Miami
» Două victorii pentru tenismenii craioveni
» Oltenii atacă Ardealul
» „Dacă aş da timpul înapoi, nu aş mai pleca“

Bani & Afaceri

» O alunecare de teren a izolat patru localităţi mehedinţene
» „Pastorala Floriilor“, la Stăneşti
» Bani de la guvern pentru regularizarea unui râu
» Senator bun de arestat
» Agricultorii nu mai primesc subvenţii

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Scurte ştiri
» Horoscop
» Lecţii de stil de la persoanele de vârsta a treia
» Idei pentru o ţinută de primăvară
» Borş cu perişoare din dovlecei
» Monodactylus Argenteus, un peşte de acvariu

Top