5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Depistat cu peste două tone de cereale fără acte
Un doljean a fost amendat cu 1.000 de lei de poliţiştii gorjeni pentru că transporta peste două tone de cereale fără a deţine documente de provenienţă sau de însoţire. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Scoarţa şi Serviciului Rutier, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, au acţionat pe DN 67, pe raza localităţii Scoarţa, în vederea prevenirii transportului ilicit de mărfuri. Oamenii legii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de A.S., de 34 de ani, din oraşul Bechet, judeţul Dolj. „Cel în cauză transporta 2.795 kg cereale şi produse din cereale, fără a deţine documente de provenienţă sau de însoţire. Cantitatea de 2.795 kg cereale şi produse din cereale a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

900 de cereri pentru ajutoare de Paşti
Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a primit peste 900 de cereri din partea nevoiaşilor din municipiu care doresc să primească ajutor alimentar de Paşti. Conducerea instituţiei a declarat că numărul de cereri primite este mult mai mare decât cel de anul trecut, motiv pentru care a fost stopată acţiunea, până la prelucrarea datelor existente. „Este un record pentru noi şi trebuia să sistăm primirea, să putem să analizăm datele. Sunt foarte multe persoane care vor beneficia de ajutoare. Pe unele le avem din evidenţele de la Cantina de ajutor social şi de la ajutoarele sociale. Ne pregătim cu 1.300-1.400 de pachete cu alimente pentru sărbătorile pascale din acest an. Valoarea unui pachet nu va depăşi 30 de lei“, a menţionat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Minoră lovită de maşină în Pădurea Strehareţi
O adolescentă de 16 ani, din Slatina, a ajuns de urgenţă la spital, duminică, după ce un tânăr a lovit-o cu maşina în Pădurea Strehareţi din oraş. Poliţiştii care au făcut cercetări la locul accidentului au stabilit că Eduard M., de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, la efectuarea manevrei de mers înapoi nu s-a asigurat şi a accidentat-o pe Ana-Maria G., care se deplasa pe marginea părţii carosabile.
În urma impactului, fata a fost rănită, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina de echipajul SMURD. „Pacienta era conştientă, cooperantă, stabilă hemodinamic, dar acuza dureri la membrul inferior stâng, fiind suspectă de fractură. După acordarea îngrijirilor medicale a fost predată la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Slatina“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii i-au întocmit şoferului dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS