10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtenţie, au apărut motocicliştii pe străzi!

Atenţie, au apărut motocicliştii pe străzi!

Primele zile de primăvară au scos pe străzile din Dolj motocicliştii şi scuteriştii, iar primele accidente rutiere în care au fost implicaţi nu au întârziat să aibă loc. În anul 2009, în judeţul Dolj au fost înregistrate 89 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti şi scuterişti, 13 persoane pierzându-şi viaţa.

În ultimele zile au fost înregistrate trei accidente de circulaţie în care au fost implicaţi conducători de motociclete sau de scutere, iar un motociclist a fost alergat de poliţişti şi s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis şi port ilegal de armă albă.
Duminică, în jurul orei 17.00, poliţiştii aflaţi în serviciu de patrulare pe Calea Bucureşti au observat un motociclist care a trecut pe culoarea roşie a semaforului la intersecţia străzii Calea Bucureşti cu Sărarilor. Oamenii legii i-au făcut semn motociclistului să oprească, însă acesta a demarat în trombă. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii au plecat în urmărirea motociclistului şi au cerut sprijinul patrulelor de siguranţă publică din serviciu. Acesta a fost blocat în trafic şi prins pe strada Libertăţii, fiind identificat în persoana lui Ionuţ Catană, de 22 de ani, din Craiova. În urma verificărilor făcute de poliţişti s-a stabilit motivul pentru care Catană fugise: avea permis de conducere categoria „B“, nu şi „A“. Pe numele motociclistului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea a unui autovehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.  
Tot duminică, în jurul orei 15.30, Daniel Codiţoiu, de 44 de ani, din comuna Bucovăţ, în timp ce conducea o motocicletă Honda pe bulevardul 1 Mai din Craiova, l-a accidentat grav pe Alexandru M., de nouă ani, din Caracal, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Medicii au stabilit că băiatul a suferit o fractură de gambă în urma accidentului. Poliţiştii de la Rutieră au precizat că vinovat de producerea accidentului este motociclistul, care nu a acordat prioritate de trecere copilului. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal.

Bilanţ tragic în 2009

Potrivit unei statistici întocmite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, în 2009, accidentele de motociclete şi mopede au făcut 102 victime în Dolj. Anul trecut au fost înregistrate 11 accidente de motocicletă, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, trei au fost rănite grav, iar alte şase uşor. Datele furnizate de IPJ Dolj arată că în 2009, în judeţul nostru, au fost înregistrate 78 de accidente în care au fost implicate mopede, acestea soldându-se cu nouă morţi, 20 de răniţi grav şi 60 uşor.
Cel mai tragic accident de motocicletă înregistrat anul trecut a fost cel petrecut în seara zilei de 17 mai, pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Nicuşor Neagoe, de 18 ani, din Craiova, care conducea o motocicletă Kawasaki, a fost izbit frontal de o Dacie condusă din sens opus de Adrian Ungureanu, de 33 de ani, din Craiova. În urma impactului deosebit de violent, Nicuşor Neagoe a murit pe loc, iar Nicuşor Petroşanu, de 20 de ani, pasager pe motocicletă, a fost rănit grav şi a murit la spital. Poliţiştii au stabilit atunci că responsabil de producerea accidentului este şoferul Daciei, care nu a acordat prioritate de trecere motocicletei.
Pe 11 august 2009, pe DJ 561, Florinel Sbora, de 18 ani, din comuna Malu Mare, în timp ce conducea o motocicletă, într-o curbă la dreapta, din cauza neadaptării vitezei şi a lipsei de îndemânare, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a izbit de un podeţ din beton, decedând pe loc. Tânărul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au precizat că, odată cu încălzirea vremii, îşi vor orienta atenţia asupra conducătorilor de mopede şi motociclete. Vor fi organizate acţiuni ample pentru combaterea indisciplinei în trafic a motocicliştilor şi scuteriştilor, dar şi pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi aceştia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII