Dascălii doljeni nu mai trec notele în catalog

Autori


Începând de astăzi, profesorii doljeni nu vor mai trece notele sau calificativele în cataloage. Sindicatele reprezentative din învăţământ au mai decis ca pe 25 martie dascălii să nu ţină ore, să organizeze un mi-ting la Bucureşti, iar 22 aprilie să fie o zi de protest naţional, cu încetarea oricărei activităţi a profesorilor.

Sfârşitul lunii martie se anunţă unul plin de evenimente şi proteste în învăţământ. Membrii sindicatelor din educaţie ameninţă cu boicotarea examenele naţionale. „Toate cele patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ au decis să autorizeze toate organizaţiile judeţene să reacţioneze în momentul în care drepturile lor legale sunt încălcate de către reprezentanţii ministerului, ai autorităţilor locale şi ai guvernului. Pentru început, am decis că, începând de luni (astăzi – n.r.), notele şi calificativele nu vor mai fi trecute în cataloage. Rezultatele la extemporale vor fi comunicate elevilor, însă notarea acestora se va face în carnete provizorii şi nu în cele oficiale. Apoi, pe 25 martie, Federaţia «Spiru Haret» va organiza un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş spre Ministerul Educaţiei, în paralel cu pichetarea sediului Ministerului Muncii“, a precizat Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului din Învăţământ „Spiru Haret“ – filiala Dolj. În aceeaşi zi, şcolile din ţară vor sista activităţile de predare şi se va dezbate proiectul Legii educaţiei. Elevii prezenţi la şcoală vor fi supravegheaţi de dascăli, însă orele nu vor fi susţinute. Propunerile profesorilor cu privire la proiect vor fi analizate pe 14 aprilie de către birourile federaţiilor sindicale.


Sindicaliştii din educaţie spun că, dacă în urma acestor acţiuni problemele profesorilor nu vor fi luate în considerare, nu se va mai încheia situaţia şcolară a elevilor şi se va declanşa greva generală, în prima decadă a lunii iunie. O delegaţie a celor patru federaţii se va adresa Parlamentului European şi va cere audienţe la comisarul european pentru educaţie pentru a prezenta situaţia cu care se confruntă în prezent sistemul educaţional din ţara noastră.Comenteaza acum

12 Comentarii

 1. FUNERARiu said:

  Cat mai asteptati sa fiti calcati in picioare de acesti guvernanti ipocriti? Iesiti in strada!

 2. Kalle said:

  O prostie treaba cu notele netrecute in catalog. Frectie la picior de lemn. Singura solutie sa le captam atentia guvernantilor este inghetarea anului scolar. Dar cu marionetele de lideri sindicali pe care-i avem nu o sa facem nimic.

 3. ioooo said:

  kalle pai liderii de sindicat sunt primii manariti ce naiba mai crede cineva in astia?? io n-am nimik cu profesorii dar daca tot fac greva sa-si puna frate oameni din sistem sa-i reprezinte si aia sa faca propunerile de reforma ,pai altfel ce rezolvam mai multi bani cheltuiti pe un invatamant la acelasi nivel? pai educatia si vb aici teoretic manaria ne e inclusa are 6% din pib sanatatea 3% agricultura 2% ,pai io stiu ca prioritatile unui om sunt : 1) halesc gaina (70% e de import) 2) ma intind in pat ca omu ( se construiesc sub 30% din nr de loc de pe vremea lu ceasca) 3) vad daca mi-a priit sau nu gaina ( sanatatea are jum din buget si stim cu totii conditiile din spitale si cum ne fug medicii) 4) filozofez un pic :care a fost primu ouu sau gaina? cum naiba comparat cu logica simpla invatamantul e ultima prioritate dar are buget de 2-3 ori mai mare decat celelalte domenii mai importante ,k dascalii nu au salarii bune ,ce inseamna bune? peste ale unui medic? sau de ce se cheltuie atatia bani cu invatamantul in comparatie cu celelalte domenii nu inteleg ,ca sa facem diplome ? oricum cei mai buni pleaca in alte tari dupa ce au facut scoala gratis si adios muceacios ,deci grevistii sa vina cu masuri clare de eficientizare a sistemului si sunt absolut sigur ca metode sunt altfel nu se explica risipa imensa de fonduri pai s-o luam logic ca si importanta invatamantul are nici 3% din forta de munca ,agricultura ~25% cum e posibil ultimu sa aiba buget de 3 ori mai mare ? sunt muult mai indreptatiti agricultorii sa faca greva sau doctorii cei din invatamant sa-si faca greva la intern sa dea de pamant cu directorii ,inspectorii si ministrii lor si apoi sa streseze pe restul lumii ,k investim in invatamant si ce luam inapoi? doctori care profeseaza in Franta ?ingineri in germania sua etc? trebuie sa scapam odata de gandirea asta comunista fara bani la mijloc si actul educativ si actul juridic costa nu se fac asa gratis ,pierzi mai multi bani daca bagi in puscarie un pestisor? nu-l mai bagi , pierzi mai multi bani daca scoti un inginer care oricum ar fi somer ,nu-l mai scoti si gata calm crud si fara resentimente ca nu ajuti pe nimeni cu un profesor in plus daca in drum spre scoala dai sa ocolesti ditamai crateru si l-ai spoit pe geam pe respectivu ,te duci cu el la spital si ti-l rezolva mortal aia ,sau dai bani pe scola te chinui sa inveti un elev si ala moare de nush ce boala ce deh a mancat prostii ieftine de peste mari si tari ,ia faceti reforma reduceti bugetul la 4% iar restul dati-l la agricultura ,sanatate si infrastructura .

 4. leo said:

  Cine dintre bugetarii a luat cel de-al 13 lea salariu????????????? ?????

 5. pt. Kalle said:

  Ai dreptate, liderii de sindicat nu ii mai reprezinta pe sindicalisti. Si-au tras salarii uriase, sunt vanduti fiecare cate unui partid politic si isi vad de interesele lor si ale familiilor lor. Au devenit atat de aroganti de parca ei i-ar plati pe dascali si nu dascalii pe ei. Dascalii sunt manipulati gosolan, nu au obtinut niciodata nimic dupa vreo greva. Ba as putea spune ca daca nu erau asa-zisii lideri de sindicat, primeau oferta lui Tariceanu, si acum aveau salariile cu 30 % mai mari. Au fost inselati amarnic tocmai de cei care ii conduc si care traiesc din cotizatiile lor.
  Iooo, ai si nu ai dreptate. In primul rand ca invatamantul nu a primit niciodata 6% din PIB, sunt doar promisiuni, cel mai mult a avut 4 % pe vremea lui Tariceanu, si apoi toti banii aia nu se duc pe salariile profesorilor. Intretinerea, repararea si modernizarea scolilor, Ministerul Inatamantului si Inspectoratele scolare (a propos, acolo de ce nu se fac restructurari?) personalul auxiliar, manualele, chiar si ‘cornul si laptele’ tot din bugetul ala sunt platite. Ca banii sunt prost gestionati, aici ai dreptate, dar nu amaratii aia de la catedra ii gestioneaza, ci tot aia de sus, Ministerul, Inspetoratele. Nici de data asta dascalii nu vor obine ceva. Au ei grija bossi sindicalisti sa ii potoleasca, stati linistit!

 6. gogu said:

  daca toti prof. sint ca Feraru Ion –de la Lic. de muzica , de-aia se duce invatamintul pe ….apa simbetei !!!
  pai asta e om ? ca e …tot …cioara –se stie — dar alcoolist si … bulangiu –se stie mai putin — !! asta in afara faptului ca e si ….batrin !!!

 7. Gica said:

  Este urgenta mare,trebuie sa se introduca examene de performanta a profesorilor. La ocuparea posturilor,notele obtinute,GREU,depase sc nota %(cinci),dar la iesit in strada si la boicotarea cursurilor au nita 10. Interesati-va ce salarii primesc RADA si LUNGULESCU,vestitii “guristi”,care nu ai nicio performanta,in niciun domeniu,niste ipocriti.Este bine desfintarea sindicatelor din educatie,unde s-au cuibarit toate scursurile societatii,tari in “gura”

 8. straja said:

  Corecte afirmatiile despre liderii rada si lungulescu! Au avut grija doar de ei si de familiile lor( puradei si pirande )! Acum vor sa se plimbe si pe la Bruxelles! Dar nu ei sunt de vina, ci fraierii de sindicalisti, ca doar din banii amarastenilor isi asigura salariile si primele!!!
  Luati-i in suturi pe acesti paraziti, sa vedeti cum se vor mai indrepta lucrurile, fara acesti vanduti!

 9. SEXY Craioveanca said:

  Bravo sindicate…bravo guvern..Datii afara pa toti profii…ce nu le convine?….Ciocu mic….ore putine pt. elevi…inspectoare si directoare bune de p…..pt primari si inalti functionari….hai PDL…

 10. cefacem said:

  CONSTRUIM O SCOALA SI NU AVEM ELEVI.
  CONSTRUIM O SALA DE SPORT SI GRADUL EI DE FOLOSIRE E RIDICOL. IARNA I SE STRICA INSTALATIA DE INCALZIRE PRIN INGHET.
  AVEM REZULTATE EXCELENTE DAR DE CINE OBTINUTE, INTREBATI PROFESORUL DE LA CLASA.
  AVEM PROFESORI CARE PREDAU LA CLASE CARE AU SUTA LA SUTA ELEVI CARE NU STIU TABLA INMULTIRII SI FAC ANALIZA MATEMATICA
  PE CE CRITERIU SA FIE PLATITI PROFESORII RESPECTIVI CARE POT FI MAI BUNI DECAT CEI CARE PREDAU LA CLASE CU ELEVI BUNI.
  DEC E NU COPIEM , DE CE PROFESORUL ESTE DE VINA , DE CE NU SE TESTEAZA CORECT ELEVUL DE CATRE PROPRIU PROFESOR. DE CE UN PROFESOR NU POATE FACE 8 ORE CU ELEVUL SI SA NU VORBEASCA MAI MULT DE 80 MINUTE IN FATA ELEVILOR. . DE CE PARINTELE SA NU AIBA COPILUL INDRUMAT IN SCOALA TIMP DE 8 ORE SI SA-L LASE IN SPATELE BLOCULUI PENTRU A FI EDUCAT DE LIDERI DE GRUP VIOLENTI. ETC

 11. pt. profesorasii oltenasi said:

  Bai, eu n-am nimic cu profesorasii astia… Sunt stupizi cu sefii lor de sindicate, caci în Rumânika toti sindicalistii sunt capitalisti afaceristi ! Aparati-va singuri, cei care sunteti competenti si harnici ! Problema este ca…. harnici…. nu prea sunteti…. Competenti…. sunt putini… Aveti vacante / concedii cât nu viseaza nici un alt om dintr-o societate normala…. Aveti o situatie sociala corecta (adica = spaga corespunzatoare)…. Hai sa fim seriosi…. La munca ….si multi dintre voi, la scoala pe care o aveti, la morala si etica voastra…. ar trebui sa va scada efectivele la jumatate, salariile la jumatate si sa va duca obligatoriu o zi pe saptamâna la perfectionare si mai ales… la lectii de etica !

 12. pt. Kalle said:

  Sa stii ca de-abia astept inghetarea anului scolar, ca vreau neaparat sa mai fac inca un an de scoala. Probleme din invatamant nu vor vi rezolvate pana nu vine cineva sa dea cu bomba in Palatul Victoria, ca prea multi oameni acolo au salari de 500 de ori mai mari decat salariul minim, poate chiar mai mari, fara sa faca nimic in folosul cetatenilor.

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 22 martie 2010

Actualitate

» Craiova: Fata şi băieţii deştepţi…
» Craiova: Nereguli cu fondurile pentru cancer
» Sprijin în justiţie pentru Lili Schutz?
» Craiova şi Ecodolj, divorţ în instanţă
» Jaful de la Şimnic, la final
» Atenţie, au apărut motocicliştii pe străzi!
» Satul românesc renaşte…, dar mai încet
» DNA: Voicu a intervenit şi pentru Oprişan, Manuela Mitrea, Maria Schutz şi Ludovic Orban
» De ce se scumpeşte benzina
» Pentru unii mineri preavize, pentru alţii tichete-cadou
» 200 de dascăli doljeni vor picheta prefectura
» Târgu Jiu: 900 de cereri pentru ajutoare de Paşti
» Funcţionarii greci pot încasa 16 salarii pe an
» Curtea de Conturi reclamă dezmăţul bugetar
» Apel în dosarul Ionuţ Dinu

Local

» Răniţi pe motocicletă
» Show-ul canin
» Cum să ajungi la cer
» Arestat pentru whisky contrafăcut
» Fiul lui Caiac, prins cu „prafuri“ şi fără permis
» Poluare la Piatra Olt
» Copilul din cârcă

Dolj

» Dascălii doljeni nu mai trec notele în catalog

Gorj

» O firmă din China vrea să investească într-un grup energetic
» Zeci de părinţi şi elevi au protestat în faţa Prefecturii Gorj

Sport

» Ştiinţa respiră
» Visul continuă
» Găzarii, stopaţi la Deva
» Rău, dar un pic mai bine
» Eto’o a rămas fără maşină
» Fabio Capello, premiat în Marea Britanie
» Di Matteo este mulţumit de Tamaş
» Olăroiu îl vrea pe Mutu
» Marica s-a trezit
» Tecău şi Bozoljac au câştigat turneul de la Marrakech
» Viborg s-a revanşat cu Oltchim
» Doar fetele s-au impus

Bani & Afaceri

» Creşte suprafaţa împădurită din Dolj
» Complexul Energetic Craiova nu are prime prevăzute în contract
» Oltenia, finanţată cu 8,5 milioane de euro
» Străzi fără stăpân

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Horoscop
» În lumea teatrului, la braţ cu Radu Beligan

Opinii

» Din nou despre Grecia; de data aceasta cu Videanu

Top