13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru whisky contrafăcut

Arestat pentru whisky contrafăcut

http:http://www.youtube.com/watch?v=UQZZAC0PWQ4
Un craiovean de 24 de ani a primit mandat de arestare pentru 29 de zile după ce a fost prins de mai multe ori cu whisky contrafăcut în propria distilerie clandestină.

Craioveanul Alexandru Miloteanu, de 24 de ani, a dovedit că „ulciorul nu merge de mai multe ori la apă“. Şi nici la… whisky. După ce, cu mai puţin de o lună în urmă, poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor îi găsiseră acasă o mică făbricuţă de contrafăcut whisky, tânărul nu s-a lăsat. Şi-a încropit o altă instalaţie de contrafacere, de această dată în locuinţa unui prieten de la ţară. A fost însă prins din nou, iar de această dată s-a ales şi cu un mandat de arestare.

Făbricuţa din sufragerie

Povestea cu iz penal a lui Miloteanu începe pe 23 februarie 2010, când, în baza unei autorizaţii emise de Judecătoria Craiova, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, însoţiţi de mascaţii de la DPIR, au efectuat o percheziţie în municipiul Craiova, în cartierul Valea Roşie, la domiciliul lui Alexandru Miloteanu, de 24 de ani. Oamenii legii au găsit în sufrageria apartamentului acestuia o instalaţie artizanală pentru îmbuteliat băuturi alcoolice, cinci sticle pline cu băutură cu etichete de Jack Daniel’s şi J&B, 156 de sticle goale de whisky, etichetate, ba chiar prevăzute şi cu banderole fiscale, 80 de litri de alcool dublu-rafinat şi 20 de litri de esenţe, coloranţi şi arome folosite de craiovean la producerea băuturilor alcoolice.
Anchetatorii au stabilit că tânărul, în perioada ianuarie – februarie 2010, a fabricat acasă băuturi alcoolice spirtoase pe care le îmbutelia în sticle de whisky adunate de prin baruri, după care le vindea în discoteci şi cluburi sau, în cantităţi mai mari, pentru nunţi şi botezuri, la preţuri mult sub cele ale pieţei. Miloteanu cerea 39 de lei pe o sticlă de whisky „original“, însă la comenzi mai mari preţul cobora şi până la 20 de lei. Clienţii îi găsea prin anunţuri date la mica publicitate sau postate pe diverse pagini de internet.
Pentru că ingredientele găsite în apartamentul lui Miloteanu şi folosite la fabricarea aşa-zisului whisky aveau o provenienţă şi calitate îndoielnice, poliţiştii au dispus efectuarea unor analize de laborator pentru determinarea caracteristicilor fizico-chimice şi organoleptice ale acestora. Totodată, lui Miloteanu i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie de produse contrafăcute, falsificarea de alimente sau alte produse şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, infracţiuni sancţionate cu până la opt ani de închisoare.

Mandat pentru perseverenţă

În ciuda faptului că era cercetat de poliţie, Miloteanu nu s-a lăsat de afacerea cu whisky. Vineri, 19 martie, la nici o lună după ce a fost prins prima oară, tânărul a căzut din nou în plasa poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor. Oamenii legii i-au găsit în autoturismul său Seat Leon 13 sticle cu whisky contrafăcut, stabilind ulterior că depozitase la un service auto din municipiul Craiova alte 78 de sticle cu băutură falsificată.
Extinzând cercetările, în baza unei autorizaţii emise de Tribunalul Dolj, poliţiştii au efectuat o percheziţie la un amic al lui Miloteanu – Constantin Ciobanu, din comuna Afumaţi, judeţul Dolj. Acolo au găsit noua fabrică de falsificat băuturi. În cadrul percheziţiei au mai fost găsite şi ridicate în vederea confiscării 40 de sticle pline cu aşa-zis whisky, 218 sticle goale, 110 litri de alcool dublu rafinat ambalat în recipienţi din plastic, 9 litri de esenţă şi o instalaţie artizanală de îmbuteliat băuturi alcoolice spirtoase.
De această dată, craioveanul n-a mai scăpat aşa uşor. Procurorii l-au reţinut vineri, pe bază de ordonanţă, iar sâmbătă Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a lui Miloteanu pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII