22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgujienii, îmbiaţi cu locuri de veci

Târgujienii, îmbiaţi cu locuri de veci

Din cauza crizei şi a numărului crescut de cereri, edilii din Târgu Jiu au decis să mărească oferta la locuri de veci în cimitirul municipal, capacitatea acestuia urmând să fie extinsă cu 600 de locuri.
Şefii Primăriei Târgu Jiu se gândesc la nevoile şi confortul de după moarte ale contribuabililor din municipiu şi s-au gândit să suplimenteze capacitatea celui mai mare cimitir din oraş. Fie pe fondul crizei, fie pentru a nu fi prinşi pe picior greşit în caz de nevoie, edilii au decis ca Direcţia de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu să extindă cimitirul municipal pentru a creşte numărul locurilor de veci. În partea de nord a actualului cimitir, aflat în zona Parcului Coloanei Infinitului, vor mai fi amenajate aproximativ 600 de locuri. Oferta se adresează unui public anume: persoanele grav bolnave şi cele care au împlinit 70 de ani. Cele două categorii pot concesiona un loc de veci în cimitir în orice moment, iar, în caz de urgenţă, acesta se oferă imediat familiei persoanei decedate.

199 de lei pe şapte ani

În prezent, preţul practicat de Direcţia de Servicii Comunale Târgu Jiu, administratorul cimitirelor din oraş, este de 199 de lei pentru o perioadă de şapte ani. De asemenea, un loc de veci mai poate fi concesionat pe 25 de ani, însă preţul ajunge la 710 lei. După decesul titularului care a încheiat cu primăria contractul de concesionare, moştenitorii pot să preia  contractul şi implicit locul de veci: „Dată fiind situaţia actuală, s-a luat decizia de a spori cu 600 de locuri capacitatea cimitirului municipal. Fiecare cetăţean va putea avea un loc prin concesionare, dacă se încadrează în condiţiile cerute. Pentru urgenţe putem ajuta oricând, pe oricine. În localităţile componente mai avem încă cinci cimitire. În perioada aceasta ne ocupăm de împrejmuiri şi executăm lucrările necesare pentru Paşti“, a declarat Ana Tihoi, responsabilă cu sectorul cimitire, în cadrul Direcţiei de Servicii Comunale Târgu Jiu. De menţionat că cimitirul municipal are în prezent aproximativ 13.000 de locuri de veci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS