12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferi amendaţi pentru că au parcat pe locurile speciale

Şoferi amendaţi pentru că au parcat pe locurile speciale

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat marţi şi miercuri două acţiuni în municipiu pentru depistarea conducătorilor auto care opresc pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap.
Acţiunile poliţiştilor au vizat toate parcările unde sunt amenajate locuri pentru persoanele cu handicap, cum ar fi în apropierea spitalelor din Craiova, în zona Universităţii sau pe strada A.I. Cuza.  
Ofiţerii Biroului Rutier Craiova au precizat că şoferii doljeni care parchează pe locurile amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi o fac din comoditate. Aceştia preferă să ocupe un loc de parcare care nu li se cuvine, riscând chiar şi o amendă. În cadrul activităţilor desfăşurate marţi de poliţiştii de la Rutieră au fost constatate 86 de fapte de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare de 7.720 de lei, iar miercuri au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.800 de lei şi au fost reţinute patru permise de conducere. Poliţiştii au precizat că jumătate din aceste sancţiuni au fost date şoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap, totodată fiind ridicate şi 25 de autoturisme lăsate pe astfel de locuri de parcare.  
Primăria Craiova a comunicat că pe strada A.I. Cuza sunt amenajate 12 locuri de parcare pentru persoanele cu handicap, iar alte 30 au fost amenajate la solicitarea persoanelor cu deficienţe la locul de domiciliu al acestora. Alte astfel de locuri urmează să fie marcate în parcările de pe strada Calea Bucureşti. Potrivit legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se pedepseşte cu amendă de la 200 la 1.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII