14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrimă cu sânge rece pentru 350 de lei

Crimă cu sânge rece pentru 350 de lei

O crimă oribilă a îngrozit oamenii din localitatea mehedinţeană Gvardeniţa. O bătrână, de 84 de ani, a fost violată, iar apoi omorâtă de doi consăteni pentru a-i lua pensia de 350 de lei.

Constantin Purcaru, de 23 de ani, împreună cu prietenul său, Marian Bogasieru, de 49 de ani, ambii din localitatea Gvardeniţa, au mers în noaptea de miercuri spre joi la Miţa Marcu, de 84 de ani, cu intenţia de a-i fura pensia. După ce au intrat în casă, cei doi, ameţiţi de băutură, au violat-o mai întâi pe bătrână, apoi au lovit-o în cap cu un ciocan şi au lăsat-o într-o baltă de sânge. Cei doi au luat banii şi au plecat acasă la Constantin Purcaru, unde i-au lovit şi pe părinţii aceştia.
„Aseară a venit beat împreună cu un prieten şi a tăbărât să mă bată. M-a pus jos, a jucat cu picioarele pe mine. Odată m-a băgat în spital. Aş merge şi la poliţie să îl denunţ“, a spus Ion Purcaru, tatăl lui Constantin. Spre dimineaţă, cei doi au aruncat ciocanul într-o fântână părăsită din centrul satului.
Una dintre vecinele Miţei Marcu a anunţat imediat poliţia, care i-a reţinut pe cei doi pentru omor. „În această dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.) am fost anunţaţi că în satul Gvardeniţa a fost găsit cadavrul unei femei de 84 de ani, care se pare că a fost ucisă de doi bărbaţi, de 23, respectiv 49 de ani, cunoscuţi ca şi consumatori de băuturi alcoolice. Cei doi au fost reţinuţi. Am aflat că unul dintre ei şi-a bătut şi părinţii seara trecută. Acum depinde de declaraţiile acestora. Momentan sunt reţinuţi şi ancheta este în desfăşurare“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.

Criminalii şi-au recunoscut fapta

După ce a aruncat ciocanul, Constantin Purcaru s-a dus la nişte consăteni şi le-a spus că bătrâna Miţa Marcu este decedată în casă.
„A venit de dimineaţă la mine băiatul care se zice că ar fi luat parte la crimă. Mi-a spus că a vorbit cu bătrâna să îi taie lemne şi de dimineaţă, când a mers la ea, a găsit-o moartă în pat, plină de sânge. A venit să mă cheme să văd, dar nu m-am dus“, a spus o vecină de-a victimei.
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţie şi şi-au recunoscut faptele. „Am mai fost la puşcărie pentru viol mai de mult. Aseară copilul ăla m-a luat cu el. I-am dat în cap şi asta a fost“, a spus Marian Bogasieru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII