16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVenituri mai mici la CJ Gorj

Venituri mai mici la CJ Gorj

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a anunţat că pe primele două luni şi jumătate din acest an instituţia înregistrează un deficit în ceea ce priveşte realizarea veniturilor. Cuantumul deficitului se ridică la aproximativ 30.000 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a discutat ieri cu şefii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice problema nerealizării veniturilor la bugetul judeţului, fapt care ar atrage imposibilitatea de a asigura cheltuielile de personal şi de servicii la instituţiile subordonate, serviciile medicale din unităţile sanitare, proiectele cu finanţare din fonduri nerambursabile, asistenţa socială de la nivelul judeţului. Potrivit spuselor lui Călinoiu, realizarea veniturilor la bugetul judeţului va fi urmărită lunar şi trimestrial de către direcţia de specialitate, cu implicarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

Deficit din cauza şomajului

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Gorj, deficitul veniturilor la bugetul judeţului a apărut ca urmare a creşterii numărului de şomeri, a şomajului tehnic şi evaziunii fiscale. Judeţul Gorj se află pe locul nouă la şomaj, iar în următoarele luni se anunţă disponibilizări de personal, în special în minerit şi energie.
„Deoarece principalele domenii de activitate din judeţ, afectate de aceşti indicatori, sunt mineritul şi producţia energiei electrice, care, la rândul lor, antrenează un declin accelerat al serviciilor pe orizontală, am cerut constituirea unui colectiv de specialişti din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, care să culeagă date din teritoriu, de la fiecare complex energetic.
S-a cerut domnului consilier judeţean Tiberiu Trotea, directorul Complexului Energetic de la Rovinari, o informare cu situaţia din sistemul energetic, dar nici dânsul nu poate să prezinte toate datele, mai ales dacă nu-i sunt puse la dispoziţie. Trebuie să avem altă viziune despre economie, pentru că unii ignoră autorităţile publice locale. A trimite oamenii în şomaj nu este o soluţie. Se creează un cerc vicios, care ne duce spre colaps. În Gorj, este ameninţat cel mai puternic pol de dezvoltare, care a susţinut economia naţională zeci de ani. Situaţia actuală este acceptată prea uşor şi de partenerii sociali, care nu au un punct de vedere hotărât, iar măsurile luate până în prezent de ministerul de resort sunt iraţionale“, a spus Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS