14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru retrageri frauduloase

Puşcărie pentru retrageri frauduloase

Tribunalul Dolj i-a condamnat ieri pe doi tineri craioveni care au fost prinşi în flagrant în timp ce scoteau bani de la bancomat cu ajutorul unor carduri clonate.

Judecătorii Secţiei Penale a Tribunalului Dolj au dat verdictul ieri în dosarul în care craiovenii Emil Gabriel Vladu, de 21 de ani, şi Ştefăniţă George Mandă, de 22 de ani, erau judecaţi pentru retrageri frauduloase de la bancomate, cu ajutorul unor carduri clonate. Magistraţii i-au găsit vinovaţi pe cei doi, condamnându-l pe Vladu la doi ani de închisoare, iar pe Mandă – la patru ani de închisoare, se menţionează într-un comunicat al Tribunalului Dolj.

Prinşi din întâmplare

Cei doi au căzut în mâinile oamenilor legii dintr-o întâmplare. Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT aveau informaţii că în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2009 s-ar pregăti o retragere frauduloasă la bancomatele din Craiova, aşa că puseseră la punct o acţiune de supraveghere a acestor ATM-uri.
Exact în timp ce mergea de acasă către sediul poliţiei, de unde urma să plece cu colegii în această misiune de supraveghere, un ofiţer al BCCO Craiova a observat, în jurul orei 2.40, în apropierea fostului Complex Fortuna din cartierul Craioviţa Nouă, doi indivizi care tocmai scoteau bani de la ATM-ul Alpha Bank. Poliţistului i s-a părut suspect că aceştia zăboveau cam mult la bancomat, aşa că şi-a chemat colegii în ajutor, iar cei doi tineri – Vladu şi Mandă – au fost luaţi ca din oală.
Cei doi îşi împărţiseră sarcinile, aşa cum observaseră chiar poliţiştii înainte de a-i sălta. Mandă efectuase două retrageri de numerar, în sumă totală de 2.000 de lei, iar amicul său Vladu îl aştepta în autoturismul personal – un Volkswagen Golf 4 vişiniu, parcat în apropiere.
Percheziţionând autoturismul, poliţiştii de la Crimă Organizată au găsit şase carduri clonate şi suma de 9.600 de lei, iar asupra lui Mandă au fost găsite alte patru cărţi de credit clonate, plus cei 2.000 de lei abia retraşi. Fiecare card purta înscris pe el un număr de ordine, iar separat cei doi aveau o listă cu codurile PIN aferente fiecăruia dintre cardurile clonate.
Fiind audiaţi de poliţişti şi procurori, cei doi au recunoscut că obţinuseră banii găsiţi asupra lor prin retrageri frauduloase din conturile aferente celor zece carduri clonate. Drept „premiu“, s-au ales pe 27 octombrie 2009 cu mandate de arestare, iar acum cu condamnări penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII