11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrup de romi, ieşit la scandal în faţa Primăriei Podari

Grup de romi, ieşit la scandal în faţa Primăriei Podari

Aproximativ 30 de cetăţeni de etnie romă din Podari au protestat ieri în faţa primăriei localităţii din cauza faptului că proprietarul terenului pe care şi-au ridicat locuinţe cu mulţi ani în urmă vrea să îi evacueze cu buldozerele.
Postul de poliţie din comună a fost sesizat telefonic de mai mulţi localnici în momentul în care grupul de romi, veniţi cu „jalba în proţap“ la primar, a început să se manifeste zgomotos. Ca urmare, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din Podari şi trei echipaje de la posturile de poliţie din apropiere. Potrivit edilului-şef al localităţii, Constantin Gheorghiţă, scandalul a fost cauzat de faptul că, acum 10-15 ani, romii respectivi şi-au construit locuinţe pe un teren de pe raza satului Branişte al comunei, fără să aibă pământul în proprietate. „Ei s-au aşezat pe un teren care nu le aparţinea. Şi-au construit barăci acolo, a fost treaba lor. Nu am avut nimic cu ei pentru că nu era pământul primăriei. Proprietara terenului, Ioana Moraru, avea 5.000 de metri pătraţi acolo şi i-a vândut cuiva. Noi i-am întrebat pe cetăţenii romi şi au spus că au chitanţe de mână pentru pământuri, unii au şi arătat nişte chitanţe. Cel care a cumpărat terenul acela se judecă cu ei de doi ani. Acum i-a venit hotărârea definitivă şi irevocabilă“, a povestit primarul din Podari.  
Prezenţa poliţiştilor şi discuţiile dintre grupul de romi şi primar au împiedicat ca situaţia să degenereze. „Am vorbit cu proprietarul terenului să mai aştepte două săptămâni, până găsim o soluţie, iar omul a înţeles“, a precizat Constantin Gheorghiţă.
„Evenimentul s-a încheiat fără urmări, dar se menţine o stare de alertă pentru a preîntâmpina orice incidente“, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII