16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGaranţia pentru Ford, dezbătută de urgenţă

Garanţia pentru Ford, dezbătută de urgenţă

Acordul de Garanţie dintre BERD şi guvernul României privind garantarea în proporţie de 80% a obligaţiilor aferente Contractului de finanţare dintre Banca Europeană de Investiţii şi Ford va fi dezbătut şi adoptat în regim de urgenţă în Camera Deputaţilor, a decis Biroul Permanent. „Va fi introdus cu prioritate proiectul de lege privind ratificarea Acordului de Garanţie dintre Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi guvern, semnat la Bucureşti pe 21 ianuarie 2010, privind garantarea în proporţie de 80% a obligaţiilor aferente Contractului de finanţare dintre Banca Europeană de Investiţii şi SC Ford România SA, în valoare de 400 de milioane de euro, pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova. Practic, s-a aprobat ca, în paralel cu activitatea din plenul Camerei Deputaţilor, să-şi desfăşoare activitatea şi Comisia de buget-finanţe, pentru a avea raportul în timp util, în aşa fel încât mâine (miercuri – n.r.) să intre în dezbatere şi să reuşim să dăm votul final pe acest proiect de lege“, a declarat secretarul democrat-liberal Dumitru Pardău, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de marţi.
Luni, după consultările cu partidele desfăşurate la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu le-a transmis reprezentanţilor formaţiunilor parlamentare să accelereze procedura de aprobare a eliberării garanţiilor statului român pentru investiţia Ford de la Craiova. „Vă este cunoscut probabil că Ford pregăteşte lansarea în producţie a unui nou model de automobil. Din păcate, staţionarea îndelungată a proiectului în parlament riscă să întârzie lansarea noului proiect, iar asta înseamnă locuri de muncă“, a subliniat luni şeful statului.
Întrebat dacă decizia Biroului Permanent al Camerei are legătură cu apelul şefului statului, Pardău a spus că nu, proiectul fiind oricum o prioritate pentru Camera Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII