21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBugetele primăriilor din Olt, blocate

Bugetele primăriilor din Olt, blocate

Social-democraţii olteni au criticat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că democrat-liberalii au atacat în contencios-administrativ hotărârea de consiliu referitoare la repartizarea fondurilor pe unităţile administrativ-teritoriale.

Andrei Iordache, purtătorul de cuvânt al PSD Olt, şi Marius Oprescu, preşedintele PSD Slatina, au criticat aspru decizia democrat-liberalilor din judeţ, dar şi faptul că Instituţia Prefectului s-a implicat în atacarea hotărârii referitoare la repartizarea fondurilor pe unităţile administrativ-teritoriale, motiv pentru care, în prezent, bugetele primăriilor sunt blocate. „După ce Consiliul Judeţean Olt, legal constituit, a aprobat o hotărâre prin care au fost împărţiţi banii către administraţiile locale din judeţ, Instituţia Prefectului, la intervenţiile tipice ale primarului Darius Vâlcov, a atacat în instanţă hotărârea. Acum au cerut strămutarea procesului în alt judeţ“, a precizat Iordache.

„Darius Vâlcov se comportă ca pe propria moşie“

Orice hotărâre atacată la instanţa de contencios-administrativ se suspendă de drept, prin urmare, bugetele primăriilor locale sunt blocate. „Prin această iniţiativă, Darius Vâlcov se comportă ca pe propria moşie. Mii de locuitori ai judeţului suferă pentru că bugetele primăriilor nu pot fi constituite. Vâlcov şi-a început campania electorală în cadrul ultimei şedinţe de consiliu judeţean, când a făcut circ. Cred că este prea mult să blochezi activitatea a 112 primării doar pentru că el nu se mai satură cu banii slătinenilor“, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD Olt.
Şedinţa CJ Olt în care a fost votat bugetul judeţului s-a ţinut printre huiduieli şi ţipete. Darius Vâlcov, primarii şi peste o sută de simpatizanţi ai PD-L din judeţ, precum şi senatorul Mihai Niţă şi deputaţii Daniel Bărbulescu şi Nicolae Stan s-au aflat printre cei care au contestat faptul că fondurile cele mai multe de la CJ le vor primi administraţiile locale pesediste.
Ei au reclamat faptul că pentru administraţiile locale conduse de primari ai PD-L s-au repartizat sume prea mici faţă de cele care le-au revenit primăriilor pesediste. În replică, Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, le-a spus celor prezenţi că primăriile PD-L au primit deja bani cu destinaţie directă fără a mai trece prin consiliu. Aceeaşi idee au susţinut-o şi Iordache, şi Oprescu. „Primăriile PD-L au primit cu mult timp înainte bani direct de la guvern, ocolind consiliul judeţean. Un exemplu concludent este chiar Primăria Coloneşti, care cu o zi înainte de şedinţa-minune a primit bani pentru cheltuieli curente şi de capital“, au explicat cei doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS