Opoziţia a boicotat revizuirea Constituţiei

Autori


Traian Băsescu i-a rugat pe reprezentanţii partidelor să nu considere că doreşte să impună un anumit model de Constituţie, deoarece mandatul său nu mai este afectat de un nou text fundamental, apreciind că abordarea conform căreia preşedintele vrea să-şi întărească puterea este „superfluă“.

„Ceea ce cred însă cu toată tăria este că – şi aici plec de la ceea ce am văzut la dumneavoastră, abordări foarte diferenţiate – un singur lucru este o constantă a declaraţiilor tuturor partidelor, şi această constantă este nevoia de revizuire a Constituţiei“, a mai menţionat şeful statului în deschiderea consultărilor cu partidele parlamentare, grupul minorităţilor şi grupul independenţilor. „Putem găsi împreună soluţii pe procesele mari, pe procesele de interes naţional, asta nu ar însemna nicidecum ca opoziţia să devină tăcută şi avem câteva priorităţi, în rest, viaţa de zi cu zi oferă opoziţiei toată muniţia posibilă să execute guvernul“, a fost apelul lui Băsescu.  

PSD, PNL şi PC au reclamat prezenţa la discuţii a independenţilor

Delegaţiile PSD, PNL şi PC au părăsit ieri consultările convocate de preşedintele Băsescu, reclamând prezenţa ilegitimă la discuţii a independenţilor, „grupul de adunătură“, după cum i-a numit Crin Antonescu, sau „partidul aflat la putere prin uşa din dos“, cum i-a categorisit Victor Ponta. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că liberalii nu vor participa la viitoarele consultări la care vor fi prezenţi şi independenţii, deoarece nu pot fi părtaşi la legitimarea politică a unui „grup de adunătură“ care a falsificat voinţa electoratului, aşa cum a fost ea exprimată în alegeri.

„Prezenţa la aceste consultări la acelaşi nivel de legitimitate a grupului aşa-numiţilor independenţi este inacceptabilă din punctul nostru de vedere şi i-am spus domnului preşedinte că, dacă Domnia sa, prin prezenţa acestor oameni, cauţionează ceea ce se întâmplă în parlament cu grupul independenţilor, adică falsificarea voinţei electoratului, atunci noi nu putem să cauţionăm, la rândul nostru, o atare stare de lucruri“, a spus Antonescu, după scurta sa participare la consultări. La rândul său, Victor Ponta a susţinut că nici PSD nu poate accepta prezenţa la discuţii a independenţilor, precizând că social-democraţii au lăsat la Palatul Cotroceni o mapă cu poziţia lor pe subiectul revizuirii constituţionale. „Cred că preşedintele României trebuie să fie primul om din această ţară care respectă votul oamenilor, legile ţării şi structura politică a statului român. În condiţiile în care nu şi-a respectat invitaţia, aşa cum a fost adresată nouă, nu am dorit să participăm mai departe la consultări, i-am prezentat preşedintelui în scris punctul nostru de vedere faţă de problemele ridicate şi, la fel ca şi PNL, ca şi PC, am considerat că nu trebuie să participăm în continuare“, a explicat Ponta.


Preşedintele PC, Daniel Constantin, şi-a exprimat satisfacţia cu privire la „poziţia comună“ a partidelor de opoziţie, manifestată la consultările de la Cotroceni, anunţând, totodată, viziunea partidului în privinţa revizuirii Constituţiei: aplicarea „responsabilă“ a voinţei poporului de trecere la unicameralism şi adoptarea regimului parlamentar.

„O primă rundă de consultări“

Preşedintele a mai susţinut că întâlnirea de ieri reprezintă „o primă rundă de consultări“ şi că va „evita orice abordare care vizează partide“. Mai mult, el a precizat că aceste consultări au loc atât de târziu faţă de momentul referendumului, deoarece a aşteptat să se desfăşoare alegerile interne în PSD şi PNL. „Am considerat că lucrul cel mai bun este să las să se termine alegerile în partide. Cu excepţia PD-L-ului, celelalte partide parlamentare care aveau programate alegeri şi le-au făcut, deci nu poate fi construită nici o interferenţă între preşedinte şi eventuale subiecte de dezbatere în procesul de alegere din interiorul partidelor. Aş vrea să-i felicit pe cei aleşi în fruntea partidelor, la PSD, la PNL, şi să le doresc succes“, a declarat şeful statului.

Constantin RUCĂREANUComenteaza acum

8 Comentarii

 1. Dan Rotariu said:

  Inca mai avem dreptul constitutional de a face schimba sau nu constitutia. Eu stiu ca atunci cand Constitutie se schimba la initiativa bogatilor … o sa mai pierd niste drepturi, asa cum am pierdut in 2003! Deci bogatii vor sa schimbe constitutia, voi desi poierdeti din drepturi o sa va buluciti sa o votati. N-aveti decat sa-i credti ca toti o sa-si innoade cozile si o sa va minta pe gustul vostru. deci fuga la vot sa votati Constitutia! Ce daca o sa pierdeti din drepturi si ei, bogatii care va conduc, vor castiga si mai multe drepturi. buluciti-va!

 2. ionescu said:

  da’ fa-ti vere blog personal dracului odata, ca ne-ai omorat de tot!

 3. tara arde si presedintele sufla in foc said:

  O fi o necesitate schimbarea constitutiei,nu zic nu,mai ales pentru numeroasele balbe ce dau loc la tot felul de interpretari,dar nu este prioritatea zero.Nu cred ca este mai urgenta decat oares`ce masuri economice menite sa creeze ceva locuri de munca.Nu cred ca este mai urgenta decat oares`ce masuri fiscale menite sa lase micile afaceri si marea masa a oamenilor sa respire.Nu cred ca este mai urgenta decat oares`ce reforme in sanatate si invatamant [reforme am zis,nu darea afara a personalului medical si didactic in timp ce pe la ministere,diverse agentii,servicii secrete,guvern si presedintie(unde sunt cu adevarat salarii nesimtite pentru trepadusi ce nu fac nimic) nu se misca nici macar un singur ins,ba mai mult,se mai angajeaza].Nu am incredere in zisa presedintelui cum ca nu pentru el vrea republica prezidentiala,deoare ce si prevederea cu limitarea mandatelor la 2 este in constitutie si deci poate fi schimbata.Actuala graba a presedintelui,in timp ce tara se duce de rapa,de a schimba constitutia si a pune mana pe senat (senat ce urmeaza a fi desfintat,mi-se pare echivalenta cu scenele alea de la inundatii,cand cei ce aveau casele inundate beau la carciuma asteptand sa se evapore apa din casa,sau sa vina altcineva sa le-o scoata.Presedintele zice ca respecta vointa poporului care a votat la referendum (si socotesc ei cam 80% din populatia tarii,desi s-au prezentat la vot juma`,daca nu cumva si atunci s-a masluit),dar cand v-a respecta vointa poporului de a avea siguranta zilei de maine,de a avea locuri de munca,asistenta medicala,scoli si gradinite,o fiscalitate mai omeneasca?Nu este in stare,el presedintele jucator,sa ia masuri anticriza?Nu este in stare sa puna un premier capabil si care sa-si aleaga o echipa capabila de masuri economice coerente si eficiente?Exista demisia.Daca se vrea dictator sa nu uite ca dictatorii sfarsesc de glont,indiferent cate servicii secrete ar avea ,iar armata nu se reduce la oprea izmanarul.

 4. pt.nr 3 said:

  1 Nu mai schimbam Constitutia ca poate baga presedintele un art.in care sa stea 3 mandate . Pai nu votezi art. ala.Parca esti ala cu drobul de sare ce pica de pe soba in capul copilului. 2.Decand are presedintele competenta sa ia masuri anticriza,sa se ocupe de scoli si gradinite de asistenta medicala,etc. eu stiu ca nu are dar daca tu stii altfel!!

 5. craioveanul said:

  Carcotasii securisto-comunisti care sunt disperati de pierderea privilegiilor, hotomanii si acolitii lor vor gasi intotdeauna pretexte sa fie gica contra. Otrava pnl-sta in persoana lui crin si homosexualul de la psd, creatura lui nastase precum si trupetii lui felix turnatorul si-au unit fortele si calca din nou in picioare demnitatea romanilor. Ba fu–tu–va muma voastra nu va mai potoliti? Milogilor, ati ajuns de ras si jale, o sa va ca..ca–ti pe tara asta. Era mai bun iliescu ca statea deoparete si-i lasa pe hoti sa-si faca de cap, in timp ce nastase vindea tara pe nimic, sub obladuirea parlamentului care privatiza pe nimic prin legi strambe avutia nationala. De cap sa va fie carcotasilor, .ti ai dreaku de nenorociti. O sa va f–u–ta Basescu cu p… indoita, homosexualilor.

 6. ARI said:

  Pentru craioveanul si pentru alti ca el,votati constitutia asa cum vrea basescu, el e cel mai tare si cel mai bun dintre toti, si o sa vede-ti ce o sa fie mai tarziu.

 7. pt. ARI said:

  Spune un nume de politician care a lucrat pana acum in favoarea tarii. Poporul roman a votat pentru reducerea nr. de parlamentari si unicameralism, acest vot nu se poate interpreta decat de nesimtitii care ne reguleaza de 20 de ani. Asa ca asa zisii psd-isti si liberali treceti si justificati de ce ignorati vointa poporului suveran? Nu vi se pare ca nesimtirea voastra nu are limite? Eu stiu ca Basescu nu va mai cere un nou mandat ca si criminalul kgb-ist iliescu, deci ce face este in interesul celor multi si nu numai al capuselor care au devorat tara. Dixit. Cine are argumente si raspuns la intrebarile de mai sus sa iasa la interval, daca nu, ciocul mic!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 16 martie 2010

Actualitate

» Infracţiunile economice au produs pagube de 4,5 milioane de euro
» 400 de voluntari rezervişti vor să se reîncadreze în MApN
» Ford poate pleca în orice clipă din Craiova
» Craiova: Şantier deschis
» Deficit al veniturilor încasate la bugetul judeţului Gorj
» Bugetele primăriilor din Olt, blocate
» Gorj: Pesediştii au schimbat eşalonul II înainte de realegerea lui Cârciumaru
» Dolj: Vremea a speriat comisarii Gărzii de Mediu
» Studenţii au suspendat temporar protestele
» Medicamente mai scumpe, de la 1 aprilie
» Fără forme legale, dar cu fişa de protecţie a muncii semnată
» Craiova: Dirigenţie cu deţinuţi
» Mehedinţi: Raze de lumină pentru nevăzători
» Grup de romi, ieşit la scandal în faţa Primăriei Podari
» Mehedinţi: Un iranian acuză poliţia de abuz

Local

» Abonament GdS cu noroc
» Clopote cu GPS pentru o catedrală nefinalizată
» A intrat cu maşina într-un stâlp de iluminat
» Striviţi după impactul cu un copac
» Opoziţia a boicotat revizuirea Constituţiei
» Ataşarea emoţională, benefică sau dăunătoare?
» Jucăria
» Studenţii, nemulţumiţi de reducerea numărului de burse
» Evenimente dedicate Zilei Mondiale a Apei
» Târgurile din Mehedinţi, luate la puricat de inspectorii DSVSA
» Craiova, oraşul bolnavilor

Dolj

» Dascălii doljeni cer boicotarea examenelor naţionale

Gorj

» Vacanţe la preţ redus

Sport

» „Adevărul“ doare la Pandurii
» Ilie Balaci, pe DVD
» Tot la retrogradare suntem
» Mark Wotte: Putem câştiga meciul de la Bistriţa
» Scurte ştiri
» Patru olteni, la All Star Game
» Trei judoka din Bănie, medaliaţi
» Glogogeanu şi Zărnescu, pe val
» Petrică Stancu, demis a doua oară
» Energia a trecut de Steaua
» Oltchim tinde spre perfecţiune

Bani & Afaceri

» Dispută pe ridicarea maşinilor
» SIF Oltenia vrea să dea dividende de 11,3 milioane de euro
» Vlădescu speră ca prin strângerea şurubului să repornească motorul economiei

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în Oltenia
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Caviarul, gustarea elitelor

Opinii

» La porţile iadului

Top